Bert van der Veer: ‘TV Oase: start 1 juli’

TV Oase start op 1 juli 2007. Dit zei Bert van der Veer tijdens een bijeenkomst voor programmaraden die door Kabelraden.nl is georganiseerd. Van der Veer (o.a. oud-RTL en Veronica programmadirecteur, thans regisseur van Pauw & Witteman) is door de in oprichting zijnde televisiezender gevraagd voor de invulling van de programmering. Van der Veer zei in antwoord op de vraag hoe de betrokkenheid thans vanuit PCM Uitgevers NV is, dat dat hem ook niet duidelijk is, aangezien het in de optiek van Van der Veer onduidelijk is met welk PCM Uitgevers men te maken heeft. Daarmee doelt Van der Veer op de situatie bij de uitgever die (mede-)eigenaar is van o.a. de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw, Arrow Media Groep en het Algemeen Dagblad. PCM Uitgevers besloot afgelopen week niet deel te nemen aan de gratis krant die Marcel Boekhoorn wil lanceren. De positie van de topman Ton aan de Stegge is daarmee volgens het Financieele Dagblad in het geding gekomen nu de aandeelhouders APAX Partners en de Stichting Democratie & Media met elkaar in discussie zijn over de te voeren strategie en de Stichting Democratie & Media overweegt om een meerderheidsbelang in PCM Uitgevers NV terug te kopen.

TV Oase heeft volgens Bert van der Veer ook zonder PCM Uitgevers NV afdoende investeerders om op te kunnen terugvallen. De zender in oprichting is een initiatief van de oprichter van IDTV, Harry de Winter. De ‘kwaliteitszender’ wil zich met veel talkshows, informatieve programma’s (‘verdieping en duiding’) alsmede films richten op het hoger opgeleide deel van Nederland. Voor drie jaar tijd wordt een budget van 150 miljoen euro uitgetrokken. Sommige programmaraden – die welwillend tegenover de zender staan en soms al een positief hebben gegeven – vroegen zich af of TV Oase daadwerkelijk van start gaat, aangezien de zender meermaals startdata heeft genoemd, maar haar start uitstelde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *