Bert Bakker (D66) en Ton Elias (VVD) niet verkozen in Tweede Kamer, oud-Colorful Directeur Martin Bosma wèl voor PVV

Nu de officiele uitslagen van Tweede Kamerverkiezingen bekend zijn, is ook bekend gemaakt wie wel en niet in de Tweede Kamer verkozen zijn.

Van de (huidige) media/telecom-woordvoerders zijn Martijn van Dam (PvdA, 3497 stemmen), Joop Atsma (CDA, 16169 stemmen), Ewout Irrgang (SP, 1587 stemmen), Naima Azough (GroenLinks, 10654 stemmen), Kees Vendrik (GroenLinks, 5680), Charlie Aptroot (VVD, 1638 stemmen) en Arie Slob (ChristenUnie, 4612 stemmen) herkozen.

Fadime Örgü (VVD) en Fenna Vergeer-Mudde (SP) waren niet langer verkiesbaar; Ton Elias (VVD), voormalig journalist en PR-strateeg is niet verkozen, maar is de eerste opvolger indien een VVD-kandidaat/kamerlid zich terugtrekt. Elias (1861 stemmen) maakte voor de verkiezingen kenbaar geinteresseerd te zijn in de post media in de Tweede Kamer.

Bert Bakker die jarenlang de mediawoordvoerder was voor D66 is niet herkozen in de Tweede Kamer. De Hagenaar verkreeg 8375 stemmen. Het aantal voorkeurstemmen en het aantal stemmen op D66 was te weinig voor een plek van de nummer ‘3’ op de kandidatenlijst in de Tweede Kamer. Fatma Koser Kaya – die op plek 6 van de D66 kandidatenlijst stond – is samen met Alexander Pechtold en Boris van der Ham met voorkeurstemmen verkozen.

Bij de Partij voor de Vrijheid/Groep Wilders is Martin Bosma (42) verkozen. Bosma was directeur van het multiculturele radiostation Colorful Radio, toen deze zender in handen was van Erik W. de Vlieger (via de Nederlandse Radio Groep). Bosma heeft de afgelopen jaren steeds rechtsere standpunten verkregen. Volgens de website van de PVV zal Bosma – die ook oud-journalist is – zich namens de negen zetels tellende radicaal rechtse politieke partij, bezig houden met media en cultuur in de Tweede Kamer. Bosma verkreeg 391 stemmen en behoort daarmee samen met drie PVV-kamerleden tot de verkozen Tweede Kamerleden waarop afgelopen woensdag het minst gestemd is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *