Voorlopig geen BBC HD bij Casema; wel HilversumBest Discovery HD, Film1 HD en Sport1 HD

Casema start bij nader inzien toch niet met de uitzendingen van het eerder aangekondigde pilotkanaal van de Britse publieke omroep, BBC HD. BBC HD, die op satelliet enkele uren per dag uitzendt, en moet uitgroeien tot een volwaardige BBC HDTV-zender zal volgens de kabelaar op een ‘later tijdstip’ worden opgenomen in het digitale kabelaanbod. “Nederland neem voor wat betreft de doorgifte van BBC via de kabel een unieke plaats in in Europa. Andere landen hebben zich beklaagd en nu duurt het iets langer voordat we het kunnen gaan uitzenden. Ik verwacht
januari of februari volgend jaar,” zo stelt Casema-woordvoerder Gradus Vos desgevraagd in een toelichting. Philip R. Bisschop, BBC-vertegenwoordiger in Nederland wilde eerder op vragen van DutchMedia over BBC HD niet ingaan.

Casema kondigt overigens in navolging van Essent Kabelcom/@Home aan per vandaag het kanaal HilversumBest in haar themapakket op te nemen. Dit ‘gouwe ouwe’ kanaal van de publieke landelijke omroep, zal programma’s uit de Hilversumse omroeparchieven tonen.

Discovery HD, de HDTV-versie van Discovery Channel is voortaan samen met National Geographic Channel HD en HD1 NL onderdeel van het HD-pakket van Casema. Vooralsnog is dit kosteloos, maar op termijn zal Casema hiertoe een nader te bepalen tarief voor rekenen. Waarschijnlijk zal dit rond de vier euro per maand komen te liggen.

Ook heeft Casema aangekondigd – als laatste grote kabelaar – Film1 en Sport1 ook in HDTV-kwalaiteit te zullen aanbieden. De premiumzenders van ChelloMedia Pay TV/Liberty Global zullen voor de Film1 en Sport1-abonnees daartoe per vandaag ook beschikbaar komen voor de Casema-klanten.

One thought on “Voorlopig geen BBC HD bij Casema; wel HilversumBest Discovery HD, Film1 HD en Sport1 HD”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *