Situatie AT 5/Talpa via DVB-T: AT 5 houdt KPN aan contract

AT 5 houdt KPN aan haar contract om de zender tot 1 januari te laten uitzenden. KPN gaf eerder aan AT 5 aan dat de zender per 15 december geschrapt zal worden uit het DVB-T aanbod. Een KPN-woordvoerster zegt daar desgevraagd over dat ze nog niet weet of (en wanneer) de Amsterdamse zender zal verdwijnen uit het (betaalde) DVB-T aanbod. “We zijn in gesprek met alle partijen om te kijken of er mogelijkheden zijn,” aldus KPN-zegsvrouwe Caroline Ubachs. “We hebben gekozen voor een landelijke uitrol van ons aanbod en dan worden prioriteiten gesteld,” aldus Ubachs. De bedoeling van KPN was om per 16 december Talpa/Tien een ‘eigen’ 24 uur kanaal te geven, waarbij Nickelodeon/The Box op de huidige frequentie 24 uur per dag blijft uitzenden. Om plek te maken zou AT 5, waarvan het contract per 1 januari verloopt, moeten verdwijnen.

KPN heeft aan AT 5 de optie aangegeven om bij TV Noord-Holland in kanaaldeling te gaan, opdat half om half AT 5 en TV Noord-Holland te zien is. Voor AT 5 is dat een onbespreekbare optie. “TV Noord-Holland zal dat ook niet willen en KPN gaat daar niet over,” aldus de nieuwe directeur van AT 5, John de Zwart. De Zwart heeft KPN te kennen gegeven dat deze KPN aan haar contract zal houden en niet per 15 december zal willen stoppen via DVB-T. De Zwart zegt te zoeken naar ‘alternatieve wegen’ en zegt dat AT 5 zich ‘altijd constructief heeft opgesteld’. De Zwart meldt verder zich niet bewust te zijn van uitnodigingen tot gesprekken en noemt de handelwijze van KPN ‘niet netjes’. KPN op haar beurt hekelt het media-offensief dat AT 5 is gestart, en stelt dat de gesprekken niet via de media lopen maar tussen directies en hier binnenkort meer helderheid over hoopt te verkrijgen. AT 5 is gister een actie gestart om te bewerkstelligen dat AT 5 via DVB-T beschikbaar blijft in de hoofdstad. AT 5 studeert naar mogelijkheden en wil graag – net als TV Noord-Holland – op het frequentieblok van de NOS uitzenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *