Classic fM terug op satelliet in Familiepakket Canal Digitaal Satelliet

Classic fM keert per 18 december terug op de Astra1-satelliet. De licht klassieke muziekzender van Sky Radio Groep (Sienna Holding BV) staakte 1 april 2004 haar uitzendingen op de Astra1 om redenen van kosten in relatie met de commerciĆ«le exploitatie nadat Classic fM haar FM-etheruitzendingen op 1 juni 2003 staakte. Aangezien de zender volgens eigen zeggen nu nieuwe mogelijkheden ziet die binnen het kostenplaatje van de zender passen en luisteraars erom vroegen, wil de radiozender aan de vraag voldoen. En dus zal Classic fM terugkeren op satelliet, maar dan in het betaalde Familiepakket (en hoger). Classic fM is de eerste Nederlandse radiozender die op satelliet in een ‘betaal’ pakket uit zal zenden. De vijf VRT-radiozenders, zitten overigens eveneens in dit ‘betaalpakket’ dat 12,95 euro per maand kost. De zender zal te ontvangen zijn via de Astra1, gecodeerd in Mediaguard2 (en Irdeto2) op 12515 GHz, H Symb.Rate 22000 FEC:5/6 en verkrijgt plekje 215 in de ‘standaard’ zaplijst van Canal Digitaal Satelliet. Testuitzendingen zijn reeds gestart.

One thought on “Classic fM terug op satelliet in Familiepakket Canal Digitaal Satelliet”

  1. stra te ontvangen.Maar vandaag zaterdag heb ik problemen.De ontvangst is voortdurend gestoord en onbeluisterbaar.Alle andere zenders ontvang ik via TV Vlaanderen perfect.Ligt dit aan de zender of wat?Hopelijk wordt dit vlug verholpen want ik mis mijn klassieke muziek.

    Vriendelijke groeten
    Gilbert Cappelle Roeselare (B)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *