Combo Nickelodeon/Tien via Digitenne van KPN blijft voorlopig

De kanaaldeling van Nickelodeon (05-18 uur) en Tien (voorheen Talpa, 18-05 uur) blijft via het betaalaanbod ‘Digitenne van KPN’ voorlopig bestaan. Via satelliet, kabel en IPTV-aanbieders is Tien sinds zaterdag jl. 24 uur per dag te zien, Nickelodeon deelt de zendtijd (05-20 uur) op die infrastructuren voortaan met The Box/Comedy Box.┬á

Reden hiervan is dat KPN op haar eigen capaciteit geen mogelijkheid meer zag om een extra zender vrij te maken, nu ze het contract met AT 5 uitdient tot eind dit jaar. Dan zal – zoals het er nu naar uitziet – AT 5 niet langer 24 uur per dag door KPN worden uitgezonden, frequentieruimte vrijkomen om eventueel beide landelijke zenders volledig door te geven. Zoals bekend, strijdt AT 5 voor een plek op de DVB-T frequentie van de publieke landelijke omroep (NOS), maar AT 5 is in de tussentijd ook nog met KPN in gesprek om deze opties te bezien. Een zegsman van MTV Networks BV zegt desgevraagd dat ook deze in gesprek is met KPN/Digitenne en alle opties besproken worden waarbij MTV Networks BV het liefst de volledige uitzending van Nickelodeon/The Box wil bieden voor de kijkers van Digitenne van KPN. Tien-voorlichter Marc van Hal (Talpa TV BV) verwijst voor vragen hierover naar KPN die op haar beurt naar Tien verwijst, zodat geen duidelijkheid verkregen kon worden over hoe Tien tegenover Digitenne/KPN kijkers aankijkt.

One thought on “Combo Nickelodeon/Tien via Digitenne van KPN blijft voorlopig”

  1. Fijn dat ik weet, nu langs deze weg. Maar als klant van Digitenne had ik dit liever uit de mond van Digitenne zelf gehoord. De website van Nickeledeon zet de kijker ook op het verkeerde been. Daar wordt namelijk gesteld dat Digitenne vanaf 16-12-2006 de nieuwe situatie rond Talpa 7×24 / Nick —> The Box gaat aanpassen en dat de kijker daarvoor niets hoeft te doen. Er gebeurde echter helemaal niets, en dat klopt, zo blijkt nu. Een vraag van mij hierover via de website van KPN wacht al meer dan een week op antwoord. Dat kan aan de feestdagen, maar de belofte van KPN was dat vragen via het webform binnen twee werkdagen worden behandeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *