Jochem K. de Jong (32) nieuwe baas Discovery Channel Nederland

Jochem K. de Jong (32) wordt de nieuwe baas voor de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse activiteiten van Discovery Networks Europe. Dit heeft Discovery Networks Europe bekend gemaakt. Het bedrijf is eigenaar van de in Nederland gedistribueerde zenders Discovery Channel, Animal Planet (50 %), Discovery Civilisation, Discovery Science, Discovery Travel & Living en Discovery HD. De ‘officiele’ titel van De Jong per 1 februari 2007, als deze in dienst komt van het documentairezenderbedrijf, zal ‘Vice President en Country Manager Benelux’ zijn. De Jong krijgt Arthur Bastings als leiddinggevende die als Nederlander de leiding heeft als ‘general manager’ van Discovery in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Bastings was overigens tot 2004 werkzaam voor Time Warner’s Turner Broadcasting System (CNN, CartoonNetwork, TCM).

De Jong is thans werkzaam voor MTV Networks BV, waarvoor deze vanuit de TMF-tak (die MTV overnam in 2002) sinds 1999 bij in dienst is.  Thans is De Jong – die in de mediabranche naast algemeen directeur Dan Ligtvoet wellicht de bekendste Nederlandse MTV-verantwoordelijke is, vice-president digitale media & affiliates.

Met de benoeming neemt Sandra Tielenburg afscheid van Discovery Networks. Tielenburg zette in 1997 het reclame-inkoopbureau Ad Valorem op, dat Discovery in 2000 van Tielenburg overnam en waarbij deze de verantwoordelijkheid kreeg als directeur van het Nederlandse kantoor van Discovery Networks in Nederland, Belgie en Luxemburg. Desgevraagd zegt Tielenburg dat het na 20 jaar werken in de functie’s die ze voor Discovery invulling heeft gegeven tijd werd om andere ‘leuke’ dingen te gaan doen.

Discovery Networks is in handen van Cox Communications (24,6 %), Advance/Newhouse Publications (24,6 %), het beursgenoteerde John C. Malone-bedrijf Discovery Holding Company (49,2 %) en oprichter John S. Hendrikx (1,6 %).

 

3 thoughts on “Jochem K. de Jong (32) nieuwe baas Discovery Channel Nederland”

 1. Hallo, ik weet helaas niet hoe ik jullie anders kan bereiken…Ik heb een opmerking betreffende de voice-over/commentator bij het geweldige programma ‘OverHauling’………Zoek alsjeblieft een ander voor de voice over…….Het lijkt wel of jullie de viewers in de categorie ‘Dikkie Dik’ verhalen scharen….jezus, wat een debiel gedoe zeg……Luister zelfs is naar de aflevering van maandag 23 maart, rond 11.00 uur…!!!!

  Gr

  Rene

 2. http://community.discoverychannel.nl/eve/forums/a/tpc/f/2031045/m/548104444

  leest u alstublieft iets in deze forum, Nederland wil een andere voice over, we geloven niet in iemand die we kennen van Tell Sell. Dat is allemaal onecht, net als de voiceover en haalt jullie geloofwaardigheid en fijne programma’s zwaar naar beneden. Let op kijkcijfers sinds die voiceover vernieuwing, aub. Moet duidelijk zijn, plz. Ik smeek u, ik wil weer naar die fijne programma’s kijken maar verdraag die man niet. we zijn geen debielen.
  Dank u
  JJ de Korte

 3. De programma’s van Discovery Channel met Nederlandse voice-over zijn een absoluut dieptepunt in de Nederlandse televisie geschiedenis. Deze man moet zich schamen voor zijn inbreng en Discovery moet zich schamen dat ze deze belachelijke aanpassing aan vaak aardige programma’s door hebben gevoerd!

  Groet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *