Concertzender Nieuwe Stijl blijft voorlopig Concertzender

Naamswijziging later?  

Concertzender Nieuwe Stijl, zoals deze per begin september jl. op het kabel- en satellietkanaal van de Concertzender is geïntroduceerd, blijft voorlopig ‘Concertzender’ heten. Dit bevestigt Jeroen Wassenberg, woordvoerder van de NOS Raad van Bestuur. Enkele weken geleden meldden zendercoördinatoren dat de radiozender Radio 6 gaat heten per januari, maar dit is een voorbarige melding, aldus Wassenberg. De NOS Raad van Bestuur zal pas op een later moment beslissen over de naam van de radiozender met jazz, crossover, wereldmuziek, cultuur en litteratuur, maar dit zal zeker niet voor januari zijn, aldus de zegsman van de hoogste publieke landelijke omroeporganisatie.

Concertzender Classic – zeg maar de Concertzender zoals deze tot begin september bestond – met vooral serieuze muziek, is op internet blijven bestaan en wordt enkele uren per dag in de ochtenduren en ‘s nachts overgenomen op Concertzender Nieuwe Stijl.. Mogelijk dat deze zender in 2007 ook kabeldistributie verkrijgt, enkele programmaraden hebben de zender inmiddels – naast Concertzender Nieuwe Stijl – geadviseerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *