RTL Klassiek: zomer 2007?

RTL Klassiek, de samen met Foreign Media aangekondigde eerste themazender voor RTL Nederland zal niet op 1 januari aankomende van start gaan, maar waarschijnlijk op z’n vroegst rond de zomer van 2007. Dit blijkt uit welingelichte kringen. Het eerste themakanaal voor Nederland vanuit RTL Nederland zou zich middels de expertise en catalogus van Foreign Media richten op klassieke muziek met verspreiding via digitale pluspakketten op o.a. de kabel. Op 18 september jl. kondigden RTL Nederland en Foreign Media de start van het kanaal aan, waarbij het kanaal als ‘belangrijk onderdeel van de digitale strategie’ werd omschreven voor de Nederlandse tak van Bertelsmann-dochter RTL Group SA. Onduidelijk is wat de reden is van het uitstel, al heeft nog geen van de drie grote kabelaars bekend gemaakt de zender te zullen distribueren. Eerder maakte RTL Nederland ook bekend met Endemol en KPN themazenders te willen opzetten. Net als bij de aankondigingen van concurrent SBS Broadcasting BV is het tot op heden gebleven bij aankondigingen tot de lancering van themazenders en heeft vooral de publieke landelijke omroep de door RTL gewenste ‘markteleiderspositie’ als omroep in de digitale (televisie) markt verkregen. *

One thought on “RTL Klassiek: zomer 2007?”

  1. * = DutchMedia wenst op geen enkele wijze contact te onderhouden met de Nederlandse dochters van RTL Group SA (zijnde o.a. RTL Nederland BV). Dit is de reden waarom bij dit artikel geen wederhoor bij RTL Nederland is gepleegd. De redenen hiertoe zijn de omstandigheden van november 2004. Desalniettemin opereert DutchMedia volstrekt zelfstandig alsmede onafhankelijk en streeft het in de nieuwsverslaggeving objectiviteit na.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *