Essent Kabelcom officieel verkocht aan Zesko Holding. Nieuw bestuur Zesko Holding

Essent NV heeft bekend gemaakt dat per vandaag Essent Kabelcom officieel is verkocht aan het consortium van Cinven en Warburg Pincus (Zesko Holding). Het bedrijf heeft daarbij per direct haar bedrijfsnaam gewijzigd in @Home. Dit is de naam die het bedrijf eerder al introduceerde voor haar consumentenprodukten. De overnameprijs van het kabelbedrijf bedraagt 2,6 miljard euro. Essent NV moet nog beslissen wat ze met dit bedrag zal doen. Volgens een woordvoerder zal 1 miljard euro ter aflossing van obligaties worden gebruikt. Over de resterende 1,6 miljard euro moet het bedrijf en haar (vooral provinciale) overheden nog beslissen: uitkering aan overheden via een dividend en/of verdere aflossing behoort tot de mogelijkheden, aldus een woordvoerder.

Cinven en Warburg Pincus die hun kabelbelangen (Casema en Multikabel) eerder in Zesko Holding BV hebben ondergebracht hebben daarbij een nieuwe Raad van Bestuur aangesteld. Deze bestaat uit Bernard Dijkhuizen als voorzitter en algemeen directeur (CEO, afkomstig van Essent Kabelcom), Marcel Nijhof als commercieel directeur (CCO, afkomstig van Multikabel), Walter Blom als financieel directeur (CFO, afkomstig van Casema) en Andrei Noppe als technisch directeur (CTO, afkomstig van Casema).

De bedoeling is dat de komende periode de kabelbedrijven onder leiding van de nieuwe Raad van Bestuur komen tot een integratie van personeel, locaties, waarbij een uniform aanbod voor de klant zal worden gerealiseerd. Volgens woordvoerders Bart Ledegang (@Home) en Gradus Vos (Casema) is het de bedoeling tot één merk te komen. De woordvoerders verwachten dat hierover binnen enkele weken tot twee maanden helderheid zal komen. Het staat daarbij niet vast dat @Home het merk zal worden. “Alle opties worden onderzocht,” aldus Vos. Eerder werd vastgeleggd door de nieuwe eigenaren dat het hoofdkantoor van de nieuwe kabelcombinatie in Groningen zou worden gevestigd. Of dat ook de zetel zal worden van de Raad van Bestuur is nog niet duidelijk. Op dit moment werken deze vanuit verschillende locaties.

Het is overigens niet duidelijk wat Essent NV met de opbrengst zal doen. Het energiebedrijf dat voornamelijk in handen is van provincies buiten de Randstad, heeft overigens wel aangegeven ‘praktische bezwaren’ te hebben aan de continuiteit van de bedrijfsnaam Essent Kabelcom, aangezien die de link met Essent benadrukt. Dat is de reden dat het bedrijf per direct de naam @Home heeft aangenomen.

Met de overname van @Home is Zesko Holding met ingang van vandaag de grootste kabelexploitant met circa 3,4 miljoen abonnees.

4 thoughts on “Essent Kabelcom officieel verkocht aan Zesko Holding. Nieuw bestuur Zesko Holding”

  1. Ben benieuwd of dit voor Casema abonnees betekent dat we een fikse uitbreiding krijgen van het aantal digitale tv kanalen of dat @HOME klanten gaan inleveren op het aantal kanalen

  2. Ik zie dit positief. Ik ga er van uit dat Casema opgaat in het succesvolle digitale tv pakket van @thome. Dit pakket is veel uitgebreider. Einde van de naam Casema. @thome klinkt ook wel lekker, als deze naam blijft voortbestaan tenminste.

  3. Okay, meer kanalen prima. Toch sneu voor al die andere directeuren… En over de rest van het personeel maar niet te spreken

    Als ze @Home als naam kwijt willen, wil ik hem voor een schappelijk prijsje wel overnemen….

  4. Het zal mij een zorg zijn hoe de overname verloopt en welke naam er uiteindelijk tevoorschijn zal komen. Ik heb op dit moment maar één wens: we zitten middenin de telefoonellende van “bellen via de kabel” en zijn op dit moment al ruim 3 weken niet bereikbaar en we kunnen zelf ook niet bellen. Contact via de klantenservice èn de mail levert beloftes, maar geen initiatief van @home op en dus ook geen beltoon. Verschrikkelijk, vooral als je beseft dat je er nog tot augustus 2007 aan vast zit, je mobiele nummer graag voor een beperkt aantal mensen wilt houden en weet dat je een heleboel zakelijke en privé-contacten mist. Doe hier maar eerst iets aan i.p.v. de fusieperikelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *