Film1.3 op satelliet in tweede kwartaal na uitkomst rechtszaak

Film1.3 zal ook naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar op satelliet beschikbaar komen voor de Film1/Sport1 premium-abonnees via Canal Digitaal Satelliet. Dit zegt Cees Bohnenn desgevraagd aan DutchMedia. Canal Digitaal Satelliet won een rechtszaak tegen Film1-eigenaar ChelloMedia Pay TV die het had aangespannen over de doorgiftecondities.

Jeroen Bergman, directeur van ChelloMedia erkende gisteren tijdens een persconferentie dat zijn bedrijf meer geld wilde voor de satellietuitzending van het ‘derde’ filmkanaal van Film1 ten opzichte van de uitzending van Film1.1 en Film1.2 op satelliet. De contracten over het aanbieden van Film1.1, Film1.2 en Sport1.1 via satelliet komen nog voort uit de verkoop van de premiumbetaaltelevisie-onderneming die tot aan 2005 nog samen met Canal Digitaal Satelliet één bedrijf vormde. Sport1 en Film1 zijn sindsdien in handen van Liberty Global die deze bij ChelloMedia heeft ondergebracht. Canal Digitaal Satelliet is in handen van Airfield Holding, waar ook TV Vlaanderen en ActionNow onder vallen.

Het derde filmkanaal – dat op 1 februari 2006 van start ging via de digitale kabelpakketten – is vooral gericht op de meer onafhankelijke filmtitels waaronder arthouse en wereldcinema. Canal Digitaal Satelliet is overigens nog aan het bekijken waar Film1.3 transpondertechnisch een plek zal kunnen verkrijgen, later zal een defintiieve startdatum bekend worden gemaakt.

TV Oranje / Dorcel TV

Vanaf 7 februari zal TV Oranje bij Canal Digitaal Satelliet niet langer 24 uur per dag uitzenden. Dit is het gevolg van de uitvoering van een eerder voorgenomen zendercombinatie. TV Oranje zal vanaf dan voor de abonnees op het ‘familiepakket’ en hoger alleen van 05:30 tot 22:30 uur te zien zijn. Van 23 tot 05 uur zal de erotische zender Dorcel TV (Entertainmentpakket/erotisch pakket en hoger) te zien zijn op deze capaciteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *