Ruud Hendriks betaalt lening; kort geding tussen Hendriks en Harding van de baan

“Ruud Hendriks heeft hedenmorgen een lening van tussen de 900.000 en 1 miljoen euro betaald. Een door mij aangespannen kort geding tegen Hendriks is daarmee van de baan.” Dit verklaart Lex Harding desgevraagd tegenover DutchMedia. Hendriks bevestigt die betaling, maar zegt tegelijkertijd nooit een dagvaardig te hebben verkregen.

Eerder vandaag werd (in de Financiele Telegraaf) bekend dat Harding en Hendriks na een discussie opnieuw met elkaar in de clinch liggen in hun aandeelhoudende rol bij 2HMedia BV (de eigenaar van Slam! FM). Samen met Marcel Dijkhuizen bezit Harding circa tweederde van de aandelen van 2HMedia BV. “Onze vriendschap heeft betere tijden gekend,” zo schetst Harding zijn verhouding met Hendriks.

Vorig jaar nam 2HMedia BV de resterende aandelen van Slam! FM over, waarbij eveneens een aantal andere zaken ten behoeve van het radiostations gefinancierd dienden te worden ter waarde van in totaal circa 2,75 miljoen euro. Aangezien Dijkhuizen en Hendriks op dat moment geen middelen hadden of wilden vergeven, gaf Harding deze als lening af. Deze lening diende echter begin dit jaar te worden voldaan, waar Hendriks niet aan voldeed, waarna Harding naar de rechtbank stapte om in kort geding betaling af te dwingen. Afgelopen maand dreigden Harding en Hendriks ook al voor de rechter te komen toen beiden discusseerden over het van de hand doen van Hendriks’ belang, maar beiden het niet eens konden worden over de financiele voorwaarden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *