Film1: geen gratis kijkperiode

Ondanks dat Liberty Global’s dochter ChelloMedia een uitgebreide promotiecampagne heeft gevoerd voor een tien dagen durende free to view uitzending van Film1, zal het premiumfilmkanaal de komende periode NIET free to view uitzenden. Dit maakte de premiumzender vandaag bekend. Reden is dat rechthebbenden bezwaar hebben gemaakt omdat filmstudio’s de films voor algemene uitzending aan met name RTL Nederland (RTL 4, RTL 5 en RTL 7) en SBS Broadcasting BV (Net 5, SBS 6 en Veronica) hebben verkocht.SBS-woordvoerder Eric Eljon verklaart desgevraagd: “wij hebben de zaak niet zelf aangekaart, maar zijn wel aangesproken door de distributeurs. We hebben begrip voor de rechtenbescherming van hun films en hadden op zich moeite met de uitzending van grote films. Als de grote films niet free to view zouden worden uitgezonden, hadden we er nog mee kunnen leven. We hebben op die suggestie niets meer van Film1 vernomen.”

Bert Holtkamp zegt names Film1 dat deze weinig tijd heeft gehad om hierover te kunnen beslissen waarop besloten is de actie af te blazen. De Oscar-uitreiking zelf en Sport1 zullen wel 10 dagen free to view te zien zijn. Film1 is aan het onderzoeken hoe ze op een later moment alsnog een promotionele free to view actie met instemming van de filmstudio’s kan organiseren.

anbieding

 

 

 

 

 

 

 

7 thoughts on “Film1: geen gratis kijkperiode”

 1. Deze reacties had Chellomedia zich van te voren kunnen bedenken. De actie is niet iets wat je vanmiddag bedenkt en vanavond begint.
  Pure klanten misleiding!!

 2. Vrijdag de 16e was het signaal van film1 wel ‘s ochtends te ontvangen bij CAIW. Nog net een film kunnen opnemen. Wel balen dat de rest niet door gaat. Zoals al eerder opgemerkt hadden ze dit van te voren kunnen checken!

 3. Als de aktie wel doorgegaan was wat hadden ze dan gedaan voor de abonees die wel elke maand betalen voor deze zender?? We hadden wel het volle pond betaald terwijl het voor een ander gratis was dus ben wel blij dat de aktie terug gedraaid is.

 4. @Eric: de actie was bedoeld om nieuwe abonnees te winnen en zo het ietwat noodlijdende film1sport1 in de lucht te houden. Met minder abonnees stijgen de abonnementsprijzen, of stopt het hele film1sport1 ermee. De actie ’10 dagen gratis kijken’ was dus ook in jouw belang Eric. Of ben je zo iemand die klaagt omdat iemand anders van een aanbieding gebruik maakt? Mag ik ook geen gratis gsm omdat jij die niet kreeg? Jij mist er toch geen film door, als anderen eens een weekje mee mogen kijken?

  De beeldkwaliteit van sport1 is overigens zo hemeltergend slecht dat ik die zender niet eens voor 1 euro per maand zou willen hebben, elke cent is er 1 te veel.

 5. Wat een flater: Zojuist is (net na 6 uur) bij @Home vlak voor de lve uitreiking van de Oscar voor de beste acteur en regisseur het kanaal weer op slot gegaan!! “Preview periode verlopen” staat er weer… Is dit overal met Film 1.1 gebeurd?

  Gelukkig doet Pro 7 het nog wel…

 6. Ik wil film1 graag bedanken voor de uitreiking van
  de oscars, maar als ze om 6.08 uur de uitzending
  ervanaf halen, terwijl de oscar voor beste acteur,
  beste regisseur en beste film nog uitgereikt moest
  worden. zend alles uit of niets! dat wil ik graag
  even zeggen. je gaat niet de hele nacht voor de tv
  zitten als je de belangrijkste oscar uitreikingen
  niet kan zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *