Providence koopt meerderheid holding Canal Digitaal BV

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Providence Equity Partners Inc heeft aangekondigd dat ze de meerderheid van satellietoperator Canal Digitaal Satelliet (Canal Digitaal BV), TV4U BV (de betaaltelevisiezender ActionNow!) en het Vlaamse satellietpakket TV Vlaanderen zal verkrijgen. Airbridge Investments BV, de holding van directeuren Hans Wolfert en Cees Bohnenn die 100 % van deze bedrijven tot nu toe bezit, blijft na de transactie  minderheidsaandeelhouder. Providence en Airbridge hebben aangekondigd dat het management met o.a. Hans Wolfert, Cees Bohnenn, Jos Raats en Kees Färber in takt blijft. Er zijn geen personele consequenties verbonden aan de verkoop. Rabo Securities en Lehman Brothers zijn betrokken geweest bij de transactie. De overname zal geëffectueerd worden na toestemming van de Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa). Hans Wolfert, mede-aandeelhouder en algemeen directeur wilde desgevraagd niet aangeven voor hoeveel het bedrijf is verkocht, evenmin hoe groot het belang is dat Providence verkrijgt.

“We gaan door op dezelfde voet voor de klanten. We gaan een nieuwe fase in. Ik weet dat de nieuwe partij er in zit om haar belangen te verzilveren. Ze hebben een gemiddeld perspectief van een jaar of vijf”. Wolfert heeft voor zijn eigen belangen een minderheidsaandeelhoudersbescherming bedongen als Providence het bedrijf zou willen doorverkopen. Providence is volgens Wolfert ‘tevreden’ met hoe Canal Digitaal Satelliet thans functioneert. Hans Wolfert en Cees Bohnenn zijn sinds 1 september 2004 eigenaar van Canal Digitaal Satelliet.

Gradus Vos, woordvoerder van Casema zegt desgevraagd over Providence Equity Partners dat Casema altijd met plezier met de Raad van Commissarissen en directie heeft samengewerkt. “Ze gaven Casema de ruimte’. De dingen die wij wilden kwamen overeen met hetgeen zij wilden. Zij zagen op deze manier een kans om zoveel mogelijk geld te verdienen, daar gaat het natuurlijk om bij dit soort bedrijven, daar is overigens niets mis mee. Het Casema-personeel was toen wel sceptisch had grote vraagtekens en twijfels”, aldus Vos. Providence was 3,5 jaar voor 46 % eigenaar van Casema en verkocht het bedrijf in oktober vorig jaar aan de investeerdersbedrijven Warburg Pincus en Cinven voor meer dan 3 keer de aankoopwaarde.

3 thoughts on “Providence koopt meerderheid holding Canal Digitaal BV”

  1. Nieuw bloed (geld) bij CDS, dan zullen nieuwe prijzen en nieuwe kanalen wel niet lang op zich laten wachten.
    Misschien start CDS dan ook een klantenservice!
    Ik wens het nieuwe CDS een vooruitstrevende koers toe!

  2. Zeg David weet jij of eigen directie er nog wat aan overhoudt.. ? en in dit kader wat levert een overname bij Casema, essent aan bonus voor het management.. Of lezen we dat via de vrienden vh FNV..?

  3. Sja Cees Bohnenn en Hans Wolfert verkopen hun aandelen in dit geval aan Providence, dus je mag aannemen dat beiden daar iets aan overhouden. En beiden blijven in de directie zetelen, en blijven minderheidsaandeelhouder.

    Sja en hoeveel Jos Molenkamp en collega’s die al dan niet inmiddels weg zijn aldaar destijds hebben verkregen..sja…het zal niet weinig zijn…!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *