Casema nog dit jaar met Video On Demand

Casema wil nog dit jaar starten met Video On Demand (video op aanvraag) diensten via haar digitale televisieplatform. Dit zegt Casema-woordvoerder Gradus Vos desgevraagd. Het bedrijf is in verregaande besprekingen met de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) om Uitzending Gemist te kunnen aanbieden. Ook films (in alle genres inclusief erotiek) zullen worden aangeboden. Verder is het kabelbedrijf met allerlei contentpartijen in gesprek om te bezien of ook andere content kan worden aangeboden. Casema volgt hiermee partijen als Tele2, KPN (Mine) en UPC (Liberty Global) die met soortgelijke diensten actief zijn of zeer binnenkort worden. Casema zal de OpenTV-techniek voor het interactieve deel gebruiken, alsmede ‘broadcastachtige’ technieken, aldus Gradus Vos. Voor de ontvangst is een nieuwe generatie digitale kabelontvangers benodigd. Bij Casema is dit inmiddels de vierde generatie kabelontvangers (na het mislukte Sagem-avontuur, de succesvollere ‘zapboxen’ en de PVR’s). Overigens is het de tweede keer dat Casema komt met films op aanvraag. Volgens Gradus Vos draaide de toenmalige dienst ‘Filmtime’ (die met near video on demand als pay-per-view dienst beschikbaar was) met porno als ‘meest winstgevende’ element. Gradus Vos verwacht (onder voorbehoud) dat de (echte) video-on-demand diensten in het derde kwartaal zullen worden geintroduceerd. Hoe de prijsstelling van de films en de nieuwe kabelontvangers voor de abonnees eruit zal zien is nog niet bekend. Volgens Vos zal er een ‘gemeenschappelijk’ platform in het leven worden geroepen ten behoeve van de Zesko-kabelaars. Het bedrijf koopt wel zelf de content in. Sinds 1 februari zijn Casema, Multikabel en @Home onderdeel van Zesko Holding. Of Multikabel en @Home tegelijkertijd deze dienst zullen aanbieden, kon Vos niet vertellen, aangezien dit afhankelijk is van de integratie van de verschillende bedrijfsonderdelen en de produkten. Eind maart, begin april is het de verwachting dat Zesko Holding daar meer over bekend zal maken.

2 thoughts on “Casema nog dit jaar met Video On Demand”

  1. Nou we zijn benieuwd , wel sneu voor al die abonnees die momenteel een PVR koopt .
    Zo gauw je de winkel ermee uit loopt is ie al weer oud nieuws.

  2. Tja, allemaal leuk en wel, maar zo’n “interactief kastje” is en blijft een soort Kapitalistische Volksempfänger waarbij je alleen mag kijken naar content die het kabelbedrijf extra veel geld oplevert.

    Of anders gezegd, Moskou (Casema, UPC etc.) bepaalt waaruit het proleratiaat mag kiezen, een Lada 2104, 2105, 2107 of 2121 (films van maatschappij x, y of z).

    Verblind door de ideologie van het geld wordt keer op keer dezelfde fout gemaakt die later wordt gelogenstraft. Het Net in het begin met hun eigen gesloten “internet”, mobiele netwerken die je het zo moeilijk mogelijk maken om wap-pagina’s van andere aanbieders te bekijken in de hoop dat je zo achterlijk bent om bv. €1 te betalen voor het bekijken van één enkele teletekstpagina etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *