Radio 10 Gold: groot deel personeel weg en AM-zender uit

Radio 10 Gold stopt binnenkort met haar middengolfuitzendingen en zegt een groot deel van haar personeel de wacht aan. Dit blijkt uit een aankondiging van het radiostation van dat samen met Radio 538 en Juize FM onderdeel is van de radiotak van John de Mol’s Talpa Media Holding NV. Volgens welingelichte DutchMedia-kringen is het de verwachting dat Radio 10 Gold omstreeks april of mei de AM uitzendingen op 1008 kHz zal staken. De woordvoerster van het radiostation zegt niet te kunnen ingaan op de exacte termijnen waarop de wijzigingen worden geimplementeerd.

Reden van het einde van de middengolf en het schrappen van een flink aantal DJ’s/presentatoren zijn aanhoudende tegenvallende financiele resultaten. Alhoewel het radiostation een redelijk marktaandeel weet te behalen in de doelgroep 35+ (afgelopen meting 35-49 6,4 % marktaandeel), is het radiostation in de advertentie-omzet niet in staat gebleken afdoende resultaat te behalen. Het station benadrukt echter dat het een substantieel deel van haar programmering gepresenteerd houdt en niet een non-stopradiostation wordt. Radio 10 Gold blijft op satelliet, kabel en op internet uitzenden. Het radiostation hoopt ‘zeer binnenkort’ met meer informatie te komen over de invulling van het station, maar wil nog niet ingaan op de preciese personele bezetting. Het personeel is vandaag geinformeerd op individuele basis. Het format van de radiozender blijft voor het grootste deel ongewijzigd. Volgens Albert Verlinde die zijn bijdrage aan het weekend zal kunnen blijven leveren aan de zender, blijven alleen Menno Vroom en René Verkerk bij de zender werken en zal Dennis Verheugd van Radio 538 overkomen. Algemeen Talpa Radio-directeur Jan Willem Bruggenwirth verklaarde op een Luxemburgse zender dat de radiozender haar muziekkeuze meer op ’80- en ’90-er jaren muziek zal richten om een iets jongere luistergroep aan zich te trekken.

Radio 10 Gold startte op 30 juni 2004 met de uitzendingen via de middengolf, nadat het haar landelijke FM- en AM-frequenties verloor op 1 juni 2003 en kort daarna die uitzendingen moest staken om vervolgens enige tijd op AM 1395 kHz uit te zenden. Destijds moest bij Radio 10 Gold bij een verhuizing van Amsterdam naar Hilversum een flink deel van het personeel het bedrijf verlaten. Talpa nam ten behoeve van Radio 10 Gold de uitzendlicentie over van Radlon Media Ltd. Onduidelijk is nog wat Talpa zal doen met deze uitzendlicentie die in principe tot september 2011 loopt en waarvoor vanuit de licentie een uitzendplicht is opgenomen. Broadcast Partners verzorgde sinds 2004 de AM-uitzendingen van Radio 10 Gold op de middengolf. Het thans te reorganiseren Radio 10 Gold zal over circa een jaar opnieuw worden geëvalueerd, om te bezien hoe daarna de toekomst eruit zal zien, aldus Talpa Radio.

UPDATE (dinsdag) de herziene programmering blijkt vandaag te zijn ingegaan.

4 thoughts on “Radio 10 Gold: groot deel personeel weg en AM-zender uit”

 1. Jammer?? Schandalig!!! Het is zo ongeveer de enige zender die niet alleen voor 35+ maar zeker ook voor 50+ MUZIEK brengt i.p.v. gestamp!
  In 2003 al een keer gepakt en nu weer maar eens.
  Brengt zeker niet genoeg geld in het laatje?!
  De luisteraar zit echt niet te wachten op programmas met 50% reklame, die hebben we al genoeg.
  10 GOLD MOET BLIJVEN zoals die nu is.
  Desnoods moet er maar weer aktie gevoerd worden!!!

 2. Zonde, maar waarom wel een andere DJ laten overkomen van Radio 538 en niet iemand van de vertrekkende aanhouden? Scheelt er weer eentje! Ben ook benieuwd waarom de keuze is gevallen op Verkerk en Vroom om aan te houden…..

 3. Schandalig dat alle goeie dj’s weg moesten.Laten we hopen dat 10 gold wel weer in de ether komt, en dan een andere eens ophoepelt uit de ethter die niet zoveel luisteraars hebben.Suggestie voor een ander leuk station zonder veel gepraat en reclame:100%nl.Nederlands en engelstalig, Dave Donkervoort werkt hier ook….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *