Berlusconi’s Forza Italia komt met eigen televisiezender

Berlusconi’s politieke partij Forza Italia start in mei met een eigen televisiezender. De zender die op satelliet en in de digitale Italiaanse ether (DVB-T) vrij zal uitzenden, moet in de optiek van Forza Italia een tegenwicht bieden tegen de aanwezigheid van centrumlinks op de middelen van communicatie. Via DVB-T zal de zender via de capaciteit van Mediaset worden uitgezonden, het televisiebedrijf waarvan Berlusconi’s Fininvest de grootste aandeelhouder is. Forza Italia stelde dat bij de publieke omroep Rai tegenwoordig premier Prodi vier keer zoveel in beeld is als Berlusconi.┬á De nieuwe tv-zender van Forza Italia zal geleid worden door een vooraanstaand lid van de partij (Michela Brambilla) die de leiding heeft over de zogehten ‘Circoli Azzuri’. Enkele vooraanstaande leidinggevenden in de journalistieke sfeer van de Mediaset-zenders zullen voor de Forza Italia-zender gaan werken. De zender zal overigens met een beperkt budget werken. In Rome en Milaan zal de zender in totaal niet meer dan 20 mensen in dienst hebben.

Overigens heeft de centrumlinkse coalitie ook een satellietzender die sterk gelieerd is aan de Unione/Ulivo genaamd Oasi TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *