VRT-actualiteitenprogramma TerZake voortaan free to air bij BVN-TV

Het actualiteitenprogramma van VRT Canvas, TerZake zal vanaf morgen voor het eerst buiten België kosteloos te ontvangen zijn via BVN-TV. Het programma is een door Nederlandstalige satellietkijkers veelgevraagd programma dat tot op heden alleen via de binnenlandse Vlaamse zender te zien was. Aangezien de internationale publieke Vlaams/Nederlandse zender BVN-TV haar ‘verse’ zendtijd onlangs heeft uitgebreid naar 12 uur per dag, is dit volgens Rocus de Joode van de BVN-programmacoördinatie mogelijk geworden. Er is vanuit het buitenland veel vraag naar dit programma. Met de toevoeging van TerZake, heeft BVN-TV de meeste informatieve programma’s uit Vlaanderen en Nederland gebundeld op één zender: Nova, EénVandaag, TerZake en het VRT Journaal zijn er tezamen met het NOS Journaal te zien. Voor Nederlandse satellietkijkers betekent de komst van TerZake dat – om dit programma te kunnen zien – het niet langer noodzakelijk is om een betaald abonnement te hebben op het zogeheten ‘familiepakket’. TerZake wordt op BVN rond middernacht en rond het middaguur uitgezonden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *