Frits Barend, Ruud Hendriks, Pieter Storms en Derk Sauer met nieuw tv-station: Het Gesprek

Op 2 oktober 2007 starten media-ondernemers Frits Barend, Ruud Hendriks, Pieter Storms en Derk Sauer met een nieuw tv-station onder de naam Het Gesprek. Het televisie-station zal 24 uur per dag interviews uitzenden. Interviews zullen telkens één uur duren. Initieel zal dagelijks met vier uur ‘verse’ programmering gewerkt worden; later zal dit uit worden gebreid naar zes uur per dag. Het Gesprek profileert zich als kwalitiatieve, serieuze en opiniërende zender waar de tijd genomen wordt voor gesprekken. “We willen de sfeer van Larry King Live, Ischa Meijer, Adriaan van Dis en Zomergasten uitstralen. Het moet echt ergens over gaan. We willen daarbij een rustpunt zijn in de mediawereld,” aldus Ruud Hendriks, één van de initiatiefnemers. De zender zal een talrijk aantal gasten uit de wereld van de politiek, kunst, literatuur, cultuur, sport, wetenschap en het zakenleven aan bod willen laten komen. De zender wil daarbij het ‘maatschappelijke debat’ mede aanjagen.

Inmiddels heeft het nieuwe kanaal ruim 30 interviewers gevonden, waaronder Leon de Winter, Ellen Verbeek, Jessica Durlacher, Humberto Tan, Ruud de Wild, Jort Kelder, Charles Huijskens, Harold Hamersma, Dig Istha, Gert Berg en Harry Starren. De initiatiefnemers zullen zelf ook interviews gaan doen op het kanaal alsmede nieuw talent een kans geven

De interviews van Het Gesprek zullen worden gemaakt vanuit een studio in Amsterdam. “Lage kosten, hoge kwaliteit,” aldus Hendriks. Het concept is een studio, een interviewer, een geinterviewde en techniek. Het idee van Het Gesprek komt volgens Hendriks voort uit het idee van talkradio. “Nergens zagen we een televisievariant. Eigenlijk is de zender bijna een publieke omroep, maar wij kunnen dit snel realiseren. Op lange termijn moet de zender uit de kosten geraken. De zender is vooral ideëel opgezet. Het zal voor de interviewers vooral een eer zijn om voor de zender te werken; ze krijgen een minieme verogeding,” aldus Hendriks. De zender zal met een klein team aan personeel van start gaan (zes mensen). De leiding hiervan (directeur/hoofdredacteur) moet nog worden aangesteld. Commercieel zal de zender programma’s niet onderbreken met reclame, maar dit alleen op het hele uur tussen de interviews door doen.

De bedoeling van Het Gesprek is dat het vooral een multimediale opzet krijgt. Distributie is niet primair gericht op analoge distributie (“als er kabelaars zijn die ons analoog wensen door te geven kan dat, maar het is geen prioriteit,” aldus Hendriks), maar op digitale distributie. Hendriks zegt dat het nieuwe tv-station de gesprekken aangaat met de grote distributeurs (kabel, satelliet, IPTV mobiele operators e.d.). Op internet zal de zender via www.hetgesprek.tv uitzenden, waarop een eerste ‘gesprek’ met de initiatiefnemers te zien is. De zender zal via internet ook hoogtepunten tonen, losse audiosignalen beschikbaar stellen alsmede via mobieltjes beschikbaar komen. Bellen, SMS-en en chatten zal bij de uitzendingen mogelijk worden. Er zijn overigens nog geen distributie-overeenkomsten met distribeurs gesloten; het tv-stations wil evenwel zo breed mogelijk beschikbaar komen. Afhankelijk van de contractuele mogelijkheden digitaal via de kabel in de digitale standaardpakketten.
De datum van 2 oktober hebben de initiatiefnemers bewust gekozen, aangezien dat de datum is in 1951 waarop de televisie-uitzendingen van de toenmalige NTS (nu NOS) van start gingen en 2 oktober ook de datum is dat de eerste echte commerciële tv-zender voor Nederland, RTL Véronique (nu RTL 4), van start ging. Bij de start van RTL Véronique was Hendriks destijds betrokken

8 thoughts on “Frits Barend, Ruud Hendriks, Pieter Storms en Derk Sauer met nieuw tv-station: Het Gesprek”

 1. Geachte en niettemin (hopelijk) beste heren,

  Zal ik nu bij u eindelijk eens de kans krijgen?
  Om te bewijzen dat Nederland een mandarijnenmonarchie is.
  Waar het Oranjefascisme – dat tijdens WO II collaboreerde met de Duitse bezetter – de scepter zwaait.
  Dat kan ik – historisch wetenschappelijk zeer degelijk gegrond – bewijzen.
  Via Google en ‘Destrée, Englandspiel’ en ‘Destrée, War of the Windsors’ kunt u daar een en ander over ontdekken.
  Ik heb nog een pantserstalen geheugen, en ben bereid voor de vuist weg mijn ‘ontzettende’ wetenschap te verklaren.

  Van harte,
  Charles Destrée,
  voormalig verzetsstrijder in de Gewestelijke Stormtroepen, Gewest 11, voormalig oorlogsvrijwilliger in Prins Bernhard’s Stoottroepen.

 2. Geachte en niettemin (hopelijk) beste heren,
  Mijn verklaringen zullen bij het Huis van Oranje, diens media en diens klootjesvolk natuurlijk enig misnoegen opwekken.
  Dat deed ook al ons gedrag tijdens de Duitse bezetting.
  Wat bleek op 25 april 1945, 10 dagen voor de ‘bevrijding’, toen de Sicherheitsdienst met zo’n 30 man op de valreep nog even een overval op ons huis pleegde.
  Daar wij al sinds een half jaar een geheid waarschuwingssysteem hadden opgebouwd, konden alle mannelijke bewoners ontsnappen.
  Pas na zo’n halve eeuw ging ik zoeken, hoe wij zo belazerd hadden kunnen worden.
  In 1994, na 4 jaar onderzoek – over vooral het Englandspiel – kon ik nog niet geloven dat Wilhelmina daar kwalijk in was betrokken. Zoals toen de sinds 2003 ‘Doctor in de geschiedenis’ Jo Wolters mij zei.
  Maar waar hij later, blijkbaar mikkend op zijn carrière, niet meer over kikte.
  Niet één van de door mij regelmatig aangeschreven media heeft ooit ook maar één regel uit mijn onthullingen willen of durven publiceren.
  Omdat de censuur, de politici, de media en het volk het maar liever niet wil ‘haben gewußt’.
  Ik had een tijdje intens contact met de ‘Zwarte weduwe’ en trachtte haar ervan te overtuigen dat zij de eer van haar man niet kon redden. Haar man, Meinoud Rost van Tonningen, was de toen wereldbefaamd financieel expert. Die tijdens de Duitse bezetting als onder meer President van de Nederlandse Bank en secretaris-generaal van Financiën – dus mede als vertegenwoordiger van het Huis van Oranje – de collaboratie van het Nederlandse bedrijfsleven met de Duitse oorlogsinspanning organiseerde.
  Ik zei die weduwe, dat haar man, intelligent als hij was – en bij leven en welzijn – wel tot de conclusie had kunnen komen dat hij misleid was geweest. Ware hij niet, op 6 juni 1945 – met de tussenkomst van Prins Bernhard – ‘gezelfmoord’.
  Zoals ikzelf heb moeten ontdekken dat ik, als Verzetsstrijder en oorlogsvrijwilliger tegen Japan, misleid ben geweest. Toen ik in Indonesië werd ingezet in wat een koloniale bezetting zou worden.
  Ik weet zoveel over bepaalde zaken, dat een zekere Edwin bij mij op bezoek kwam om daar iets van te leren.
  En wat gaat u nu doen?
  Van harte,
  Charles Destrée.

 3. Charles Destree: uw informatie is wellicht elders beter op haar plek, aangezien deze website/weblog zich toch meer toelegt op media!

 4. Geachte heer Destree,

  U moet zich schamen hare Majesteit zo te beledigen. Hoe pradoxaal klink het als u aan de ene kant Prins Bernard beledigd maar kennelijk wel in de naar hem genoemde Stoottroepen heeft gezeten. U kunt u verhaaltjes beter maar voor u houden!

  David.. deze waanzin past niet op je site !

 5. Vandaar dat ik schreef dat deze informatie en dus ook discussie wellicht elders beter op haar plek, aangezien deze website/weblog zich toch meer toelegt op media!

  Verdere reacties op dit thema worden op deze site niet geplaatst, omdat dat hier niet het podium voor is!

 6. Wat heeft Leon de Winter en zijn vrouw (eenzijdig en daardoor onontwikkeld en onbeschoftheid zelve , dat zijn de kenmerken van dit duo) hier aan te brengen. Wij weten al waar zij voor staan, islamofoben en met criminele sympathieën (Moskowicz – Holeeder); Vanwege deze twee namen zal ik nooit naar die zender kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *