Voorlopig wederom GEEN TV Oase: financien niet rond

TV Oase de ‘kwalitatieve’ zender zal voorlopig niet van start gaan. Dit heeft o.a. Harry de Winter programmaraden laten weten. “Investeerders hebben nog geen onomkeer ‘ja’ kunnen zeggen tegen hun investering in TV Oase. De consequentie hiervan is dat het onmogelijk is om TV Oase per 1 juli of wellicht zelfs per 1 september aanstaande te lanceren,’ zo schrijven de initiatiefnemers van de zender. Harry de Winter verkondigt sinds begin 2004 met een kwaliteitszender te komen. De afgelopen twee jaar heeft De Winter het bedrijf Frontdoor met Monique van Wijngaarden actief programmaraden laten benaderen die de zender – ondanks de onzekerheid over de start – in een aantal gevallen adviseerden. Het is voor de tweede keer dat TV Oase kenbaar maakt dat de plannen (vooralsnog) niet door gaan.

Bij programmaraden verkondigde de zender nog PCM Uitgevers NV, resp. de stichting Democratie & Media als investeerders te zien. Begin april jl. kocht de Stichting Democratie & Media haar meerderheidsbelang in PCM Uitgevers NV terug. PCM Uitgevers NV liet enkele maanden geleden al aan DutchMedia weten dat wat betreft de investeringsbeslissing de bal bij Harry de Winter ligt om zijn plannen te verbeteren.

De Winter schrijft over PCM Uitgevers NV in zijn brief aan programmaraden “De laatste maanden hebben wij ons met een team van specialisten de nodige inspanningen getroost om de financiele perikelen die zijn ontstaan bij de overname van PCM het hoofd te bieden en de lancering van TV Oase op korte termijn alsnog mogelijk te maken. De tijd bleek echter te kort om een dergelijke grote, deels ideeële financiering volledig rond te krijgen.” De Winter stelt dat het niet de vraag is of TV Oase er komt, maar wanneer, waarop deze stelt dat de zender ‘de verloedering in de maatschappij’ wil tegengaan en daar een bijdrage aan wil leveren. TV Oase zegt zich pas weer aan te bieden aan programmaraden als deze zekerheid heeft over een startdatum. Eerder trok het tv-station al Bert van der Veer aan en verklaarde het 150 miljoen euro aan budget voor drie jaar te willen hebben. Ondertekenaars van de brief zijn naast De Winter ook Monique van Wijngaarden en Henk Krop (eigenaar Frontdoor).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *