Casema, @Home en Multikabel harmoniseren r/tv-tarieven: 15,56 euro per maand

De Zesko-kabelaars Casema, @Home en Multikabel harmoniseren per 1 juli zo veel mogelijk hun analoge standaardpakkettarieven. Dit bevestigen woordvoerders Gradus Vos (Casema), Ward Griffioen (@Home) en Nico Rijkhof (Multikabel) tegenover DutchMedia. Het nieuwe geharmoniseerde tarief zal 15,56 euro per maand zijn. Alleen in enkele gemeenten waar nog bepaalde overnamecontracten (al dan niet dankzij uitspraken van rechters) van kracht zijn, gelden lagere tarieven

Voor de circa 315.000 abonnees van Multikabel betekent dit weliswaar een verlaging van het tarief (is nu nog 15,75 euro per maand), maar voor de abonnees van @Home en Casema (in totaal circa 3 miljoen) betekent dit een lichte verhoging van resp. 11 en 7 eurocent per maand. Op 1 januari jl. verhoogden @Home, Casema en Multikabel hun tarieven omwille van de indexering. Netto betekent de tariefsverhoging voor Zesko Holding circa 2,3 miljoen euro aan extra inkomsten op jaarbasis. De verwachting is dat op 1 januari aankomende het tarief opnieuw zal worden herzien. Gradus Vos duidt voor zijn bedrijf de tariefswijziging als ‘functionele’ wijziging. De bedoeling is dat grofweg de prijsstelling van het aanbod van de drie werkmaatschappijen in aanloop tot een integratie gelijk worden. Met het eerder gewijzigde tarief voor het digitale pluspakket bij @Home (naar 9,95 euro per maand), is dat voor de volwaardige pluspakketten bij de drie kabelaars ook bij digitale kabeltelevisie het geval: totale kosten zijn per 1 juli 25,51 euro per maand. Alleen Multikabel hanteert een afwijkend concept bij afname van alleen het digitale standaardaanbod, waarvoor – in tegenstelling tot @Home en Casema – 1,95 euro boven het standaardpakkettarief betaald dient te worden. Dit is sinds 1 januari jl. het geval. Volgens de woordvoerders wordt op termijn ook hiernaar ‘gekeken’, maar is de uitkomst van de integratie van de verschillende modellen nog onduidelijk. Uiteindelijk zullen de Zesko-kabelaars één naam, en één produktportfolio bieden.

3 thoughts on “Casema, @Home en Multikabel harmoniseren r/tv-tarieven: 15,56 euro per maand”

 1. Ben toch wel heel benieuwd hoe ze dat gaan doen met de digitale pluspakketten die onderling behoorlijk uit elkaar liggen.
  Denk dat nog steeds Casema het minste aantal zenders levert voor die 9,95 euro.

 2. “Harmonisatie” is doorgaans een mooi woord voor
  “tarieven omhoog, aanbod omlaag”. Maar we zullen zien.

 3. Of tarieven “aanpassen” is ook zo iets.
  Verhogen klinkt niet zo vriendelijk.
  Of, “door de gestegen kosten.”
  Natuurlijk, ze zijn genoodzaakt door een ander.
  De keus kwam niet door hun zelf.
  Alsof ze het beste met je voor hebben.
  Zo ook b.v. het settopbox pakket. Vanwege de “kosten” van doorgifte (van de RTL’s en de SBS zenders)zijn we genoodzaakt de prijs te verhogen.
  Zeg maar rustig KASSA!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *