Binnenkort nieuwe zendermanager Radio 1

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) zal binnenkort een nieuwe zendermanager Radio 1 benoemen. Hiertoe heeft de publieke landelijke omroep-organisatie een vacature uitgezet om Jan Westerhof op deze positie te vervangen. De titel zendermanager is sinds kort de nieuwe aanduiding voor zendercoördinatoren voor de publieke radiostations.

Jan Westerhof heeft de afgelopen periode een dubbelfunctie vervuld waarbij deze zowel als directeur radio alsmede als zendermanager Radio 1 actief is geweest. Westerhof geeft in zijn functie leiding aan de zendermanagers van Radio 1 t/m 6. Uit een vacature-advertentie blijkt dat nieuwe zendermanager zal worden voorgedragen door een sollicitatiecommissie waarin vertegenwoordigers van omroepverenigingen (die in de zenderredactie zetelen) alsmede de Nederlandse Omroep Stichting zullen zetelen. Jan Westerhof is sinds 1 mei 1999 actief als zendercoördinator van Radio 1. Wettelijk gezien is overigens de NOS Raad van Bestuur het coördinatie-orgaan nadat de net- en zendercoördinatoren uit de wet zijn gehaald. De NOS-Raad van Bestuur heeft ervoor gekozen om de coördinerende taken onder te brengen bij respectievelijk een directie radio, respectievelijk een directie televisie. Net als thans Jan Westerhof, zal de nieuwe zendermanager van Radio 1 ook verantwoordelijk worden voor de coördinatie van de avond en weekendzendtijd van Radio 5.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *