Radio 10 Gold voor 1 juli van AM 1008 kHz; vermogen inmiddels verlaagd

Radio 10 Gold, de radiozender die via Talpa Radio onderdeel is van Talpa Media Holding, zal voor 1 juli haar middengolfuitzendingen staken. Dit bevestigt woordvoerder Jan Willem te Gussinklo Ohmann namens de radiozender in reactie op vragen van DutchMedia. De exacte ‘einddatum’ staat volgens de zegsman nog steeds niet vast maar zal in ieder geval uiterlijk 30 juni plaats vinden, aldus Te Gussinklo Ohmann.

Het vermogen van de middengolfzender 1008 kHz die in Zeewolde (Flevoland) staat, is de afgelopen weken omlaag gebracht. Volgens de woordvoerder is dat gebeurd ‘ter voorbereiding van de uiteindelijke uitschakeling’. Het bereik is ‘niet meer heel ver over de grenzen zoals voorheen’, zo stelt de Radio 10 Gold-zegsman die er op wijst dat de zender in Nederland ‘nog steeds goed bereik’ heeft. De zender mag met een vermogen van maximaal 400 kiloWatt uitzenden. Met name luisteraars buiten Nederland merken dat de ontvangstkwaliteit slechter is geworden of zelfs nauwelijks nog beluisterbaar is (in delen van het Verenigd Koninrkijk, Frankrijk e.d.). Doordat middengolfsignalen ‘s nachts sowieso al verder reiken, zond de zender ‘s nachts al met een iets lager vermogen uit (maximaal 200 kW). Hoe groot het uitgezonden vermogen thans is, is onbekend. Radio 10 Gold blijft overigens wel gewoon uitzenden via de kabel, Digitenne van KPN, internet en Astra1-satelliet.

Te Gussinklo Ohmann stelt dat nog ‘niet bekend is’ wat er met de uitzendlicentie zal gebeuren.

2 thoughts on “Radio 10 Gold voor 1 juli van AM 1008 kHz; vermogen inmiddels verlaagd”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *