CAIW en @Home willen kabelnet Brunssum voor 10 miljoen

CAIW en Zesko-kabelaar @Home willen beiden het kabelnet van de Zuidlimburgse gemeente Brunssum overnemen. Het gemeentelijk kabelnet van Brunssum is – naast CAI Edam-Volendam – met 13.500 abonnees een van de weinige kabelnetten – die een gemeentelijke dienst is. Het Brunssumse College van Burgemeester & Wethouders dat uit PvdA, CDA, VVD alsmede de lokale progressieve partij PAK bestaat, kondigde gister aan het kabelnet te willen verkopen. Medio 2001 deed het Brunssumse College van B&W dit voorstel ook al, dat leidde tot de val van het toenmalige Brunssumse College van B&W. Het Brunssumse College van B&W voert de redenatie aan dat CAI Brunssum niet langer als zelfstandig kabelnet kan worden voortgezet, door gebrek aan grootschaligheid alsmede marktontwikkelingen en hoopt dat de gemeenteraad van Brunssum het college van B&W eind deze maand wil machtigen de kabel te verkopen. Algemeen CAIW-directeur Aart Verbree meldt desgevraagd dat CAIW onderdeel is van de partijen met wie B&W in onderhandeling kan gaan na accoord van de gemeenteraad. Ook woordvoerder Bart Ledegang van de Zesko-kabelaar @Home zegt desgevraagd dat zijn onderneming bereid is het kabelnet van Brunssum over te nemen. Brunssum is de enige zuid-limburgse gemeente waar @Home niet actief is, waarmee Zesko/@Home op Nederweert na in heel Limburg de kabelexploitant zou worden indien het de overnemende partij zou worden. De gemeente Brunssum verwacht dat de verkoop circa 10 miljoen euro zal opbrengen, oftewel 740 euro per abonnees, fors minder dan wat eind jaren ’90 werd betaald voor kabelnetten, terwijl per abonnee meer omzet gemaakt kan worden door de overnemende partijen dan toen. Overnemende partijen zullen kabeltelefonie alsmede digitale kabeltelevisie moeten aanbieden. Volgens de gemeente dient 3 miljoen euro in de opwaardering van het kabelnet te worden geinvesteerd. Onduidelijk is wat er met de bestaande kabelinternetprovider Cuci (Brunssum.net) zal gebeuren. Wel is duidelijk dat het tarief ‘4 à 5 euro’ omhoog zal gaan, aldus het raadsvoorstel. Volgens B&W van Brunssum ligt ‘waardevermindering’ op de loer door concurrentie. Gezien de gevoeligheid omtrent het thema verkoop van de kabel in Brunssum is het de vraag of de gemeenteraad van Brunssum op 26 juni accoord zal gaan.

One thought on “CAIW en @Home willen kabelnet Brunssum voor 10 miljoen”

  1. Ik wil wel geld terug voor al die jaren dat we veel te langzaam internet hadden via brunssum.net en geen andere kabel konden kiezen in Brunssum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *