Arnhem: tijdelijk GEEN uitzending Nederland 1, 2 en 3 via DVB-T

In Arnhem zijn de uitzendingen van de publieke zenders Nederland 1, 2 en 3 alsmede TV Gelderland via DVB-T tijdelijk onderbroken. Dit blijkt uit een mededeling van KPN Broadcast Services. Als gevolg hiervan zijn huishoudens in Arnhem die geen kabel of satellietontvangst hebben, aangewezen op dakantenne ontvangst van de publieke zenders via zendmasten in Apeldoorn of Nijmegen. Dit komt doordat KPN Broadcast Services een tijdelijke zendmast die de publieke zenders uit heeft gezonden sedert 11 december 2006, heeft uitgezet. De bouw van een definitieve zendmast is – zo lijkt uit de mededeling – niet tijdig gereed gekomen, terwijl de uitzending van de tijdelijke zendmast blijkbaar niet langer door kon gaan. Pas eind juli verwacht zenderexploitant KPN Broadcast Services terug te zijn met de publieke uitzendingen die dan weer met een binnenhuisantenne ontvangen kunnen worden. KPN verzorgt in opdracht van de Nederlandse Omroep Stichting de digitale etheruitzendingen van de publieke landelijke en regionale tv- en radiostations. Eind julie zal in Arnhem ook het commerciele aanbod van Digitenne van KPN beschikbaar komen.

5 thoughts on “Arnhem: tijdelijk GEEN uitzending Nederland 1, 2 en 3 via DVB-T”

 1. Het is dat ik vanaf mijn kamer vrijwel vrij zicht heb waardoor ik Apeldoorn en Nijmegen met +/- 70 tot 80% signaalsterkte/kwaliteit binnenkrijg in Arnhem Zuid, anders had ik mijn digitenne abbo 2 maanden voor spek en bonen gehad. Vreemd dat het allemaal zo lang moet duren. Nou maar hopen dat Arnhem eind juli ook echt wordt aangeschakeld, het zal niet de eerste keer zijn als het weer wordt uitgesteld.

 2. ik woon in Arnhem, Nijmegen of Apeldoorn kan ik niet ontvangen, wel de zenders uit Kleef.
  Het is toch te gek voor woorden, een paar jaar geleden met de frequentiewissel op de FM hebben we al een tijd zonder Radio 1 gezeten, nu dit weer.

  Maar ja, Arnhem is geen Venuzuela

 3. Vreemd dat hier de antenne niet in delen kan worden vervangen, zoals in Lelystad, Zwolle of Hengelo is gebeurd. Er is kennelijk ook geen plaats voor een tijdelijke antenne? Er is hier iets raars aan de hand. We zullen wel niet te horen krijgen wat dat is.

 4. Ik las dat ze in Maastricht ook een tijdelijke mast plaatsten. In Arnhem kan dat natuurlijk weer niet.

  Als ik de antenne op zolder zet en een kabel door het hele huis heb lopen heb ik nét beeld uit Nijmegen. Met veel blokken steeds, maar toch. Er kan alleen geen deur meer dicht.

 5. een beetje een late reactie (of beter gezegd vraag):

  maar werkt DVB-T nu wel in Arnhem ?
  probeer een conceptronic bij een kennis te installeren maar krijg (nog steeds) geen ned1,2,3 via een binnenantenne.
  Heb nog niet geprobeerd om de conceptronic op de kabelaansluiting die er nog ligt aan te sluiten….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *