Ruud Hendriks daagt Lex Harding en Marcel Dijkhuizen aangaande Slam! FM voor de rechter

Ruud Hendriks (Ruud Media BV) daagt mede-aandeelhouders Marcel Dijkhuizen (Lecram Entertainment BV) en Lex Harding (Lodewijk den Hengst)(Lex Harding BV) voor de ondernemingskamer aangaande de handelwijzen van 2H Media BV en Slam! FM BV. 2H Media is de  BV waarin Hendriks, Dijkhuize en Harding oorspronkelijk het volledige belang van het radiostation Slam! FM BV in hadden ondergebracht. Hendriks eist een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken bij 2H Media BV en Slam! FM BV en eist daarbij ook het aanstellen van een interim manager bij 2H Media BV totdat duidelijkheid is over het gebeurde bij 2H Media BV. Geen van de betrokkenen (Ruud Hendriks, Lex Harding en de woordvoerders van Slam! FM) willen commentaar geven over de achtergronden van het conflict. Slam! FM is een verlieslatend radiostation dat enige tijd geleden onder uitspraak van de rechter veroordeeld zag in het niet naleven van haar formatplicht (minimum gehalte aan nieuwe muziek) tussen 07 en 19 uur aangaande haar FM-licentievoorwaarden.

Het huidige conflict gaat over hoe Harding en Dijkhuizen alsmede directeur Jacqueline Bierhorst het radiostation Slam! FM vorm geven en hoe de financiering georganiseerd is. Eerder dit jaar werd al duidelijk dat Harding/Dijkhuizen enerzijds en Hendriks anderzijds met elkaar in conflict lagen over de waardering van Slam! FM toen het radiostation geld nodig had. Uit de zaak die Hendriks heeft aangespannen blijkt dat deze Dijkhuizen en Harding alsmede Bierhorst ervan verdenkt op onverantwoorde wijze met het aandeelhoudersbelang van Hendriks om te gaan en ongefundeeerde waarderingsgrondslagen te gebruiken. Gevolg hiervan was dat Hendriks en Dijkhuizen/Harding in conflict kwamen over hoe groot het belang nog is dat 2H Media BV in Slam! FM BV bezit, aangezien Harding en Dijkhuizen via de eigen BV’s uiteindelijk de financiering voor Slam! FM BV hebben gerealiseerd met verwatering van een betwist belang van 2H Media BV in Slam! FM BV waardoor Hendriks zich benadeelt voelt en aanhangig maakte bij de rechtbank. Hendriks eist – naast onderzoek en interim-managers – ook een onafhankelijke waardering van de waarde van de verwatering om zijn belang veilig te stellen.
Ook het kwijtschelden van leningen aan Slam! FM BV, alsmede betwiste grondslagen van jaarverslagen is onderdeel van de grieven die Hendriks in de rechtszaak tegen de twee aandeelhouders voert. Opmerkelijk is dat terwijl Hendriks zowel  twee bestuurders van 2H Media BV alsmede de directeur van Slam! FM in feite beschuldigt van mismanagent, deze geen van allen wilden ingaan op de beschuldigingen. De zaak dient vanmorgen om 10 uur voor de Amsterdamse OndernemingsKamer waar de beschuldigden wel hun verdediging zullen voeren.

One thought on “Ruud Hendriks daagt Lex Harding en Marcel Dijkhuizen aangaande Slam! FM voor de rechter”

  1. Lekker knullig weer, ik had dit al lang onderling opgelost als ik hun was, in plaats van al die negatieve energie en -uiteindelijk- negatieve publicaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *