Ad Ossendrijver neemt Caz! (SBS Radio BV) over

Ad Ossendrijver (Mediad BV) neemt het radiostation Caz! over. Daarbij wordt SBS Radio BV in zijn geheel overgenomen. Dit betekent dat zowel FM-kavel A7 alsmede de kabel, satelliet en Digitenne-distributie door SBS Broadcasting BV wordt verkocht. De verwachting is dat de overname op 30 juni zal worden geëffectueerd. Op 1 juli is het de bedoeling dat de radiozender Arrow Classic Rock de FM-uitzendingen op het A7-kavel zal overnemen. Ad Ossendrijver verklaarde aan DutchMedia dat het voornemen is Caz! op o.a. de kabel, satelliet en Digitenne van KPN als non-stop radiostation te laten voortbestaan met een zelfde soort muziekformat als thans het geval is (hitradio). Ossendrijver en SBS Broadcasting BV willen in het midden laten wat de financiële achtergrond is van de overname. Het A7-kavel waarop per 1 juli Arrow Classic Rock uit zal zenden, heeft een kostenpost van 33,892 miljoen euro van 1 juni 2003 tot 1 september 2011, waarbij ook een éénmalig bod van 5,1075 miljoen euro betaald dient te worden. Omgerekend op jaarbasis betekent een last van gemiddeld 4,87 miljoen euro voor de eigenaar van het FM-kavel.

Arrow Classic Rock landelijk op FM per 1 juli

Arrow Classic Rock zal volgens Ossendrijver per 1 juli voor het eerst via de FM-band te horen zijn. Het radiostation startte medio 1996 via de kabel, waarna het sinds begin 1998 via de middengolf uit heeft gezonden. Volgens Ossendrijver is met de overname eindelijk na tien jaar een wens uitgekomen via de FM te mogen uitzenden. De programmering en de filosofie van Arrow Classic Rock zal volgens de directeur/eigenaar niet veranderen, het bereik wordt wel vele malen groter.

Einde Arrow Classic Rock op AM 675 kHz

Doordat Arrow Classic Rock FM-distributie verkrijgt, zal de middengolfuitzending moeten worden gestaakt. Licentievoorwaarden bepalen dat op AM en FM niet dezelfde zender tegelijkertijd mag worden uitgezonden. Volgens Ossendrijver is het idee om ofwel de AM-zender af te stoten ofwel te digitaliseren met de DRM-techniek. De exacte afschakeldatum voor Arrow Classic Rock op de middengolf is nog niet bekend. Volgens Ossendrijver moet dit nog worden bekeken, maar kan vanwege licentievoorwaarden niet al te lang ‘dubbel’ worden uitgezonden.

Einde Nederlandse radio-activiteiten SBS Broadcasting SARL

De verkoop van SBS Radio BV (Caz) aan Ossendrijver betekent opnieuw het einde van de radio-activiteiten van SBS Broadcasting SARL in Nederland. SBS had samen met partner Telegraaf al van eind 1999 tot najaar 2002 een controlerend belang in het toenmalige Noordzee FM. SBS Broadcasting BV – een volle dochter van SBS Broadcasting SARL – kondigde op 2 januari 2006 de aankoop van Yorin FM aan. SBS kocht dit van RTL Nederland die jarenlang haar radio-activiteiten niet op een winstgevend niveau wist te verkrijgen. Op 18 april 2006 lanceerde SBS Broadcasting BV op dit kavel het Caz! concept. Precies eeen jaar later verliet Gerard Timmer die op 1 maart 2006 begon als radiodirecteur, het SBS-bedrijf, volgens een persverklaring omdat “zijn ambitie met het radiostation niet overeenkomt met die van SBS”. Bij de overname stelde Patrick Tillieux, thans de algemeen directeur van SBS Broadcasting SARL dat met het radiostation SBS haar ‘crossmediale kracht’ versterkte en ‘er geen misverstand over laten bestaan graag ook op het gebied van radio actief te worden’. Bij de start van Caz, stelde Timmer nog “De ambities die SBS met radio heeft zijn groot”. SBS-woordvoerder Eric Eljon zegt nu dat ‘afgewogen is wat bedrijfseconomisch aantrekkelijker is. We maken doorlopend zakelijke afwegingen”. Alhoewel de voormalig radiodirecteur Gerard Timmer van mening dat alleen in lengte van jaren een radiozender tot wasdom kan komen, heeft SBS Broadcasting BV de radiozender uiteindelijk alleen een jaar de tijd gegeven tot wasdom te komen. Het radiostation slaagde daar noch in luistercijfers, noch in reclame-omzet in. Volgens woordvoerder Eljon is niet te verwachten dat SBS Broadcasting BV op korte termijn weer in radio zal stappen. De activiteiten van SBS Broadcasting SARL zullen op korte termijn onderdeel worden van ProSiebenSat.1 Media AG, met dezelfde eigenaren als thans het geval is. Het is onduidelijk wat de toekomst van het personeel van Caz zal zijn. Er werken thans circa 40 mensen voor het radiostation. De uitzendingen in het huidige gepresenteerde format van Caz! onder de hoede van SBS Broadcasting BV gaan in ieder geval door tot 30 juni.

2 thoughts on “Ad Ossendrijver neemt Caz! (SBS Radio BV) over”

  1. Geachte lerzer,

    Gisteravond werd de film van James Bond opeens onderbroken en vandaag weer het programma safari. Ik weet dat er een hoop mensen zijn die op deze manier sbs6 de rug toekeren . Ik hoop dat dit niet weer voorkomt in de toekomst. En dat de tv spelen niet zo belangrijk zijn voor de zender er zijn nl ook mensen die speciall wakker blijven voor een film ed.

    hopende u voldoende te hebben in gelicht vriendelijke groeten G.H. Bonnikhorst

  2. Pingback: Xanax onlime shop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *