MTV Networks BV komt met Nick Hits, Nick Toons en opnieuw TMF Pure

MTV Networks BV zal binnenkort drie nieuwe themazenders lanceren: Nick Hits, Nick Toons en TMF Pure. Dit blijkt uit drie uitzendlicenties die het Commissariaat voor de Media onlangs heeft afgegeven. TMF Pure met vooral R&B, rap en hiphopmuziek bestond al van 1 mei 2005 tot 1 augustus 2006 en was via een aantal digitale kabelpakketten middels pluspakketten beschikbaar. De zender werd vervangen door de digitale themazender MTV Brand New, omdat MTV Networks BV destijds van mening was dat TMF Pure te veel overeenkomsten had met The Box dat met name in 2004, 2005 en 2006 zich met dezelfde soort muziek profileerde. Sinds de opheffing van The Box (is thans Comedy Central), leeft de gedachte bij MTV Networks BV om opnieuw middels een themazender via digitale pakketten R&B, rap en hiphopmuziek een plek te geven. Nick Hits en Nick Toons zullen enerzijds tienermuziek en anderzijds tekenfilms van Nickelodeon via digitale pakketten brengen. Alhoewel de licenties officieel op 1 augustus ingaan, is onduidelijk wanneer de zenders gelanceerd worden en waar ze beschikbaar zullen komen. Stéphanie Dekker, woordvoerster voor MTV Networks BV zegt desgevraagd dat ‘op korte termijn’ het bedrijf er op terug zal komen en dat het bedrijf met plannen van deze zenders ‘bezig’ is, maar wilde niet ingaan op details van de zenders.

Rotana Europe (tijdelijk) te ontvangen via satelliet

Rotana Europe, de Europese zender van Rotana en ACKS die zich op jonge Arabieren in Europa richt, is sinds afgelopen weekeinde vrij te ontvangen via de Atlantic Bird 2-satelliet op 8 graden West. Dit blijkt uit waarnemingen van LyngSat. De zender zond haar aanvoer naar de kabelkopstation al uit via deze satelliet, maar heeft nu gekozen voor de reguliere DVB-S standaard waardoor satelliethuishoudens met een draaibare schotel het signaal kunnen ontvangen. Voorheen waren de uitzendingen in smalbandig DVB-S2, waardoor deze praktisch door zeer weinigen ontvangen konden worden. Het kanaal zendt de komende maanden waarschijnlijk ongecodeerd uit, op termijn is codering te verwachten. Op de onderliggende audiokanalen is op de satellietransponder het non stop audio-aanbod XLNT Radio te horen. Desgevraagd wil de Rotana Europe geen commentaar geven op de onverwachte ongecodeerde DVB-S uitzendingen. Frequentie: Atlantic Bird 2 (8 graden West), 11093 GHz H. Symb.Rate 10.000 FEC 3/4. 

2 thoughts on “MTV Networks BV komt met Nick Hits, Nick Toons en opnieuw TMF Pure”

  1. Ik hoop ook dat ze Video Clips zender Jim Tv” erbij doen .
    In Belgie word ook goeie dance gemaakt : Trance,Jump, Enzo .
    Die ze in Nederland niet draaien ja wat in de Top 40 staat of gestaan hebben.
    En voor de rest vind ik het super Caiway! met alle zenders top mensen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *