Gerard Timmer: fusie ProSiebenSat.1 Media AG/SBS reden geen investeringen meer in Caz

Oud-Caz directeur Gerard Timmer heeft op de laatste uitzend-dag van Caz in de FM-ether bij BNR Nieuwsradio verklaard dat de reden van zijn vertrek als radiodirecteur bij Caz ingegeven was vanuit het gegeven dat geen investeringen meer gedaan werden door SBS Broadcasting BV in de radiozender Caz (SBS Radio BV). Volgens Timmer had dit te maken met de fusie/overname van moedermaatschappij SBS Broadcasting SARL met/door ProSiebenSat.1 Media AG. Zoals bekend hebben ProSiebenSat.1 Media AG en SBS Broadcasting SARL in meerderheid dezelfde eigenaren (durfinvesteerders Permira en KKR). Volgens Timmer moesten alle bedrijfsonderdelen feitelijk break even draaien. Radio ”Voor nieuwe radiozendeers moet je stevig investeren en een lange adem hebben. Het duurt drie jaar voordat je dat kan realiseren.,” aldus Timmer bij BNR Nieuwsradio. “Er waren afspraken over gemaakt en we waren best aardig op weg,” aldus de voormalig Caz-directeur. De daadwerkelijke drijfveer om te vertrekken kwam toen dit jaar Timer de kans kreeg een ‘goede DJ’ aan te trekken nadat eerder al vorig jaar de marketingbudgetten waren teruggeschroeft. Voor DJ’s waren geen middelen meer beschikbaar. In de competitieve markt van de radiowereld zijn volgens Timmer investeringen noodzakelijk om te ‘vechten’. Gerard Timmer wordt per 1 september aankomende directeur televisie voor de Raad van Bestuur van de Nederlandse Omroep Stichting (ook bekend als NPO). Timmer zal zijn lidmaatschap van het bestuur van de omroepvereniging BNN – die hij samen met wijlen Bart de Graaff heeft opgericht – als gevolg hiervan neerleggen..

SBS Broadcasting BV heeft de radiozender Caz verkocht aan Arrow (Crosspoints BV) die in de ether de radiozender Arrow Classic Rock per morgen zal uitzenden op het FM-etherkavel dat thans nog door Caz wordt ingevuld.

2 thoughts on “Gerard Timmer: fusie ProSiebenSat.1 Media AG/SBS reden geen investeringen meer in Caz”

 1. R.i.p CAZ!
  103,8 = ruis
  ik zou je zo
  missen ook
  Yorin fm maar
  vooral CAZ!
  nu heb ik dus
  helemaal geen
  leuk radio-
  station meer.
  HitRadio
  Veronica r.i.p.
  en Kink fm ook.
  Het wordt nooit
  meer hetzelfde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *