Nederlandse dochter ProSiebenSat.1 Media geinteresseerd in Sky Radio Groep, maar niet aan de orde…

De Nederlandse dochter van ProSiebenSat.1 Media AG zegt bij monde van algemeen directeur Andr├ę Kreuzen tegen DutchMedia best geinteresseerd te zijn in een overname van Sky Radio Groep op voorwaarde dat Telegraaf Media Groep NV daar toe bereid is. Volgens Kreuzen is dat echter niet aan de orde. Eerder zei een Telegraaf Media Groep NV-woordvoerder tegen DutchMedia dat er geen plannen bestaan om Sky Radio Groep in te brengen bij ProSiebenSat.1 Media AG.

Sky Radio Groep (Sienna Holding BV bestaande uit Sky Radio, Radio Veronica, Classic FM en 50 % van TMF Radio) kwam vorige week voor 85 % in handen van Telegraaf Media Groep NV. Telegraaf Media Groep NV heeft een optie op een minderheidsbelang in ProSiebenSat.1 Media AG nu SBS Broadcasting SARL (moeder van het Nederlandse SBS Broadcasting BV) is overgenomen door ProSiebenSat.1 Media AG. Telegraaf Media Groep NV had 20 % van SBS Broadcasting SARL in handen. De Nederlandse dochter van ProSiebenSat.1 Media AG had tot 1 juli het verlieslatende radiostation Caz in handen dat verkocht is aan Arrow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *