Goede Doelen-televisie: landelijke digitale kabel uitzending vanaf september

Goede Doelen Televisie, de zender van de Westlandse ondernemers Ferry Ouwendijk en Hans Uittenbogaard zal vanaf september landelijke digitale distributie verkrijgen. Dit kondigden VECAI-directeur Rob van Esch en Ferry Ouwendijk vandaag aan. De zender die inmiddels twee jaar bestaat, zal aldus waarschijnlijk via de VECAI-leden UPC, Zesko Holding (Casema, @Home, Multikabel), Delta Kabelcomfort en anderen worden verspreid. Onduidelijk is nog of dit via digitale pluspakketten of via het digitale basispakket zal zijn. Ook is onduidelijk of de overeenkomst exclusief is waardoor Goede Doelen alleen via de kabel mag worden gedistribueerd. Goede Doelen TV wordt op dit moment alleen via het digitale basisaanbod van CAIW verspreid in o.a. het Westland, Aalsmeer/Uithoorn, Schiedam en enkele andere CAIW-gebieden. De directeur van CAIW, Aart Verbree, is sinds kort ook voorzitter van VECAI. Goede Doelen TV zendt over meer dan 400 goede doelenorganisaties zonder direct aan fondsenwerving te doen reportages uit. Het kanaal moet haar inkomsten gaan genereren uit reclame. Onduidelijk is of de kabelaars voor de distributie zullen betalen.
Van Esch en Ouwendijk willen desgevraagd tot september geen nader commentaar geven op de plannen. Eind september is de verwachting dat meer bekend zal geraken over de plannen.

One thought on “Goede Doelen-televisie: landelijke digitale kabel uitzending vanaf september”

 1. Vraag waar wil dit gaan uitzenden ? op de kabel ?
  Laat mij niet lachen voor sbs 4 is geen plaats.
  En de goeie doelen komen mij in nederland me strot uit voor iedere scheef zittende nagel is wel een stichting. Regering moet ook is paal en perk zetten aan de directie salarissen van de goeie doelen.
  Maximaal 40.000 euro per jaar. En beleggen zoals het KWF doet verbieden !!!! Laatst Kwf investeert via belegggen 120 miljoen !!! ook in sigaretten fabrieken.
  Op dat moment was op TV 1 weer een actie de grootste tv bingo voor sneller opderzoek, Wie zien we daar niet ?
  Juist de directeur van het KWF om spontaan 1 miljoen de doneren. Of is het stiekem toch gebeurd.
  Ze krijgen van mij allemaal geen cent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *