RTL 8 past programmering aan: meer herhalingen en minder homeshopping; Tien zendt nog uit

RTL 8 heeft op haar eerste uitzenddag via de eigen teletekst en website aangekondigd dat het gehalte homeshopping drie per dag zal zijn in plaats van de aangekondigde 17 uur per dag. Op werkdagen zullen van 08 tot 14 uur herhalingen worden uitgezonden, waarna na het laatste programma 4 in het Land en RTL Nieuws in carousselvorm zullen worden herhaald. Het programma LiveShop (een deelneming van UPC-zuster ChelloMedia) staat van 14 tot 17 uur geprogrammeerd.

RTL 8 is vannacht gestart vanuit Luxemburg op de satellietfrequentie waar voorheen Hallmark Channel op uitzond, met promo-uitzendingen en start om 17:15 uur daadwerkelijk. Tien zendt op dit moment op satelliet nog uit met een continue herhaling van ‘De Laatste Show’, maar is op de meeste kabelnetten en KPN vervangen door RTL 8. Hallmark Channel is verhuisd naar dezelfde transponder als waar Tien uitzendt (12574 GHz H) maar is als extra zender bij deze transponder erop geplaatst.

3 thoughts on “RTL 8 past programmering aan: meer herhalingen en minder homeshopping; Tien zendt nog uit”

  1. RTL 8 is zojuist begonnen. Het valt me op dat er nog steeds niets is gedaan aan het ‘logo’ probleem. Deze verschillen nog steeds per zender. RTL 4 heel mooi, bijna transparant en na de reclame ronddraaiend met de stationskleur in het cijfer 4. Bij de andere stations is spierwit. Hoe komt dit toch? Ik had gedacht dat dit probleem wel verholpen zou zijn als RTL 8 erbij kwam.

  2. Ik zou RTL eens daarover mailen als ik jou was.
    Ik vind ook die logos veels te wit!
    Behalve bij RTL4 dan.

  3. Wat ik vreemd vind, is dat de uitzending via satelliet niet in de set-topbox pakket van Canal digitaal zit, maar in de basis. Tja, vreemd ook weer niet…. want ze willen graag meer basis abo’s verkopen šŸ™

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *