Tien bleef weekend lang doorlopen op satelliet…

Tien is na het einde van de uitzendingen blijven uitzenden op satelliet met een nonstop herhaling van De Laatste Show. Kabelexploitanten, IPTV-aanbieders en DVB-T aanbieders hebben het signaal zaterdag omgewisseld voor RTL 8 die nieuw op satelliet is gaan uitzenden vanuit Luxemburg. De doorlopende Tien-uitzendingen zijn voor de abonnees van het zogeheten basispakket van Canal Digitaal Satelliet te zien. In totaal zijn er meer dan 750.000 satelliethuishoudens. Tien-woordvoerder Marc van Hal zegt desgevraagd dat Talpa TV BV niet meer verantwoordelijk is voor deze uitzending en verwijst naar satellietoperator Canal Digitaal Satelliet, ondanks dat deze uit de uitzendstraat van Talpa TV BV vandaan komt en normaal gesproken satellietuitzendingen alleen met toestemming van zenders uitvoert. Ook Martijn van Hout, woordvoerder van Canal Digitaal Satelliet zegt dat deze uitzendingen gewoon doorlopen totdat Talpa TV BV ermee stopt of ertoe de opdracht geeft. Met het niet verantwoordelijk verklaren van de Tien-satellietuitzendingen (inclusief Tien-Text) door Talpa TV BV, lijken deze Tien-uitzendingen op spookuitzendingen waar niemand controle over heeft.

UPDATE: niet al te lang na het verschijnen van dit artikel heeft Talpa TV BV de satellietuitzendingen van Tien vervangen door een kleurentestbeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *