Landelijk versie FunX voortaan overdag in Eindhoven/Nuenen via FM te beluisteren

De landelijke versie van FunX is voortaan overdag in Eindhoven en Nuenen via de lokale omroep Nuenen te beluisteren van 07 tot 19 uur op 105.9 MHz. Willem Stegeman, directeur van FunX BV zegt desgevraagd dat de stichting Lokale Omroep Nuenen (LON) met de vraag kwam of deze de landelijke versie van FunX mocht distribueren als ‘raamprogramma’. FunX BV produceert deze voor de Nederlandse Omroep Stichting (NOS/NPO) die voor de ‘raamuitzending’ toestemming heeft gegeven. “Als andere lokale publieke omroepen deze vraag neerleggen, dan is dat ook elders mogelijk,” aldus Stegeman. “Dit is in feite net zo’n samenwerking als regionale en lokale omroepen die elkaar of Radio 1 overnemen”, aldus Stegeman.  Tot afgelopen maandag zond LON Radio Decibel uit die onder commerciële vlag is voortgegaan. FunX te Eindhoven/Nuenen zal geen lokale programma’s bevatten. Volgens Stegeman is daartoe intensieve samenwerking met een (lokale publieke) omroep noodzaak waarbij ook zorg wordt gedragen voor financiering. Plannen daartoe in Nuenen en/of Eindhoven zijn er (vooralsnog) niet. LON heeft binnen de gemaakte afspraken altijd het recht iets anders met haar zendtijd te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *