SBS Nederland en Vlaanderen: 200,2 miljoen euro omzet in eerste half jaar

Het Nederlandse SBS Broadcasting BV (Net 5, SBS 6 en Veronica TV) en Vlaamse SBS Belgium NV (VT4 en VijfTV) boekten in het eerste half jaar van dit jaar gezamenlijk een omzet van 200,2 miljoen euro. Dit is 9,2 % hoger dan over dezelfde periode in 2006. Onbekend is wat de omzetten voor de afzonderlijke bedrijven zijn. Ook het resultaat is onbekend. De nieuwe beursgenoteerde eigenaar ProSiebenSat.1 Media AG maakte gister deze informatie bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Alhoewel ProSiebenSat.1 Media AG pas sinds begin juli eigenaar is van SBS Broadcasting BV en SBS Belgium NV, maakte het sumier cijfers bekend over het voormalige SBS Broadcasting SARL.

Als SBS Broadcasting SARL en ProSiebenSat1.Media AG als één groep zouden worden beschouwd in het eerste half jaar, dan zouden deze gezamenlijk pro-forma een omzet van 1,58 miljard euro hebben behaald (5,1 % groei) met een pro-forma winst voor belasting, afschrijving en goodwil (EBITDA) van 360,3 miljoen euro (13,5 % groei). Vanaf de rapportage over het derde kwartaal zullen de cijfers van de SBS-onderdelen officieel onderdeel uitmaken van de rapportages van ProSiebenSat.1 Media AG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *