GrootNieuws Radio start zaterdag; einde Radio 10 Gold op middengolf

De religieus getinte radiozender GrootNieuws Radio start komende zaterdag (1 september) met haar uitzendingen op de middengolffrequentie 1008 kHz. De radiozender kondigde al eerder aan de middengolffrequentie over te nemen van Talpa Radio (Radio 10 Gold), maar diende nog toestemming van de staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk (Agentschap Telecom) te verkrijgen hiertoe. Bij elke overdracht/overname van licentie dient deze een toestemmingsprocedure te doorlopen. De toestemming is inmiddels verkregen, zo liet een zegsman van GrootNieuws Radio DutchMedia weten. Radio 10 Gold zal komende vrijdag haar laatste uitzenddag op de middengolf beleven om via kabel/internet/satelliet/FMExtra/Digitenne van KPN door te gaan. Volgens Arjan de Heer zal de religieus getinte radiozender vanaf middernacht (van vrijdag op zaterdag) met non stop muziek starten. In december zal de radiozender met haar volwaardige programmering beginnen. GrootNieuws Radio heeft de zenderexploitatie ondergebracht bij KPN Broadcast Services. Thans wordt de 1008 kHz door Broadcast Partners geĆ«xploiteerd. Volgens GrootNieuws Radio zal de radiozender weer met versterkt vermogen uitzenden ten opzichte van de huidige uitzendingen. De afgelopen maanden hebben de middengolfuitzendingen voor Radio 10 Gold – omwille van kostenbesparingen – met beperkt vermogen plaats gevonden. GrootNieuws Radio zal met 200 kiloWatt aan vermogen uitzenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *