Canal Digitaal Satelliet: binnenkort nieuw Nederlands homo-erotisch kanaal

Binnenkort zal een nieuw met een homo-erotisch kanaal van start gaan onder de naam Man X. Het kanaal zal naar verwachting op de Astra1 worden uitgezonden als losse optiezender bij Canal Digitaal Satelliet en TV Vlaanderen. Dit heeft DutchMedia uit welingelichte kringen vernomen. Onlangs is een uitzendlicentie voor Man X afgegeven door het Commissariaat voor de Media. Man X zal door TV4U BV worden geƫxploiteerd, de BV waar ook de zender ActionNow onder valt en waar CDS Cooperatieve U.A. een minderheidsbelang in heeft. Het is onbekend wie de overige eigenaren zij nvan TV4U. CDS Cooperatieve U.A. is de eigenaar van Canal Digitaal BV waar Providence Equity Partners een controlerend belang in heeft.
Het is de verwachting dat Man X ook via andere distributeurs zal worden aangeboden in Europa. Man X zal de facto concurrentie aangaan met X-MO, de onlangs bij CAIW en KPN Interactieve TV gestartte homo-erotische zender, een initiatief van Casema-medewerker Marc Putman. Man X zal circa 8 euro per maand kosten en waarschijnlijk zowel voor abonnees van Canal Digitaal Satelliet als voor de Belgische abonnees van TV Vlaanderen beschikbaar komen. De woordvoerder van Canal Digitaal Satelliet wilde desgevraagd tegenover DutchMedia geen commentaar geven op de komst van een mogelijk homo-erotisch kanaal. Hans Wolfert (directeur van Canal Digitaal Satelliet) meldt dat deze over de doorgifte van Man X ‘in gesprek’ is, maar ‘nog niets definitiefs naar buiten kan brengen, binnenkort hopelijk wel.’

De verwachting is overigens dat naast Man X, ook de (hetero) erotische zender Hustler TV binnenkort aan het aanbod van Canal Digitaal Satelliet zal worden toegevoegd, waarmee de satellietaanbieder met Private Spice, Dorcel TV, Hustler TV en Man X in aantal het grootste (harde) erotisch zenderaanbod van Nederland zal kennen; softerotische (hetero) zenders als PlayboyTV ontbreken bij de satellietaanbieder.

One thought on “Canal Digitaal Satelliet: binnenkort nieuw Nederlands homo-erotisch kanaal”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *