Meerjarenbegroting NOS 2008: met HDTV pilot EK 2008 en Olympische Spelen

De NOS Raad van Bestuur werkt aan een HDTV-pilot in het kader van de Europees Kampioenschappen Voetbal 2008 en de Olympische Spelen 2008. Daarbij zullen de uitzendingen van Nederland 1, 2 en 3 worden ‘gesimulcast’, opdat het reguliere signaal van deze zenders in HDTV-formaat kan worden gedistribueerd via de kabel en IPTV-providers, zo meldt de meerjarenbegroting 2008 van de NOS. De NOS ziet deze investering als testcase voor HDTV in samenwerking met kabelexploitanten, die ook voor langere termijn kan worden ingezet. (c) DutchMedia

3 thoughts on “Meerjarenbegroting NOS 2008: met HDTV pilot EK 2008 en Olympische Spelen”

  1. Denk dat ze niet om de schotel heen kunnen Zeker in 2008. Als het via ADSL moet staat het beeld regelmatig vast en dan nog maar te zwijgen van de kabel die hebben helemaal geen bandbreedte genoeg.
    Nee als Canal Digitaal eind van dit jaar met het HD pakket komt op de Astra 3 zullen ze wel moeten bij de NOS Misschien kunnen ze de begroting vast aanpassen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *