Themapakket Canal Digitaal Satelliet Astra3: ‘vijf publieke zenders in themapakket, circa 5 euro per maand’

Het themapakket van Canal Digitaal Satelliet op de Astra3-positie (23,5 graden Oost) zal bestaan uit vijf publieke themazenders. Dit is bekend gemaakt tijdens een persgesprek van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS). Het zenderpakket zal bestaan uit Humor TV (VARA), ConsumentenTV (VARA), /Geschiedenis (VPRO), HollandDoc (VPRO) en een carousselkanaal met de ‘beste’ programma’s van de overige 13 publieke themazenders. Deze vijfde carousselzender was een voorwaarde voor de landelijke publieke omroep voor de satellietuitzending, die verder aangaf dat de zenderkeuze een gevolg is van de uitgezette enquete van Canal Digitaal Satelliet. Het pakket zal voor bestaande abonnees die zich gemeld hebben tot het einde van het jaar kosteloos zijn. Volgens Cees Vis (lid van de NOS Raad van Bestuur) is de richtprijs van het themazenderpakket op 23,5 graden Oost die Canal Digitaal Satelliet gemeld heeft, circa vijf euro per maand. DutchMedia heeft uit welingelichte kringen vernomen dat hoogstwaarschijnlijk ten behoeve van Nat Geo Wild en Discovery Science ook overeenkomsten in de maak zijn of al zijn afgesloten. Welke andere zenders onderdeel zijn van het pakket, zal Canal Digitaal Satelliet op 29 oktober bekend maken. Canal Digitaal-woordvoerder Martijn van Hout die hoorbaar verrast is over de mededelingen die tijdens het persgesprek van de NOS-Raad van Bestuur zijn gedaan, wilde op de gedane mededelingen geen commentaar geven. Op 29 oktober wil Canal Digitaal tijdens een dealerdag het pakket bekend maken en ook klanten zullen die dag worden geinformeerd. Gisteren zijn omroepverenigingen op de hoogte gebracht van de satellietuitzendingen van de publieke themazenders.

4 thoughts on “Themapakket Canal Digitaal Satelliet Astra3: ‘vijf publieke zenders in themapakket, circa 5 euro per maand’”

 1. Wat een domme en kortichtige zet om weer meer geld te vragen en die zenders weer in een apart pakket te stoppen. Dat doen zelfs de kabelaars niet. Ze hadden gewoon dat hele pakket aan het familypakket moeten toevoegen. Dom, dom dom!
  Ik zal het zeker niet nemen. Televisiekijken is hier in Nederland een manier geworden om de consument financieel uit te kleden.

 2. Helemaal mee eens.

  Volgens mij betalen we al voor die programma’s via de belasting. Aangezien ik alleen satellietontvangst heb en kijken via internet op postzegelformaat mij niet bevalt, kan ik dus geen waar voor mijn geld krijgen.

 3. ik had ook minimaal wel verwacht dat Politiek 24 en Journaal 24 erbij zouden zitten.
  Verder is het natuurlijk belachelijk dat je er extra voor moet betalen.
  In Duitsland zijn die extra kanalen toch ook gewoon te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *