Regiocast neemt belang in Sky Radio Hessen

Regiocast neemt een belang van 49 % in Sky Radio Hessen. Dit bevestigen Regiocast en Telegraaf Media Groep NV die daartoe aanvragen bij LPR Hessen en de Duitse Bundeskartellamt hebben gedaan. De Duitse deelneming van Sky Radio Groep (Sienna Holding BV) wordt daarmee voor een groot deel verkocht. Sky Radio Hessen startte op 24 december 2001 als soft-pop station, maar wijzigde haar format in een gepresenteerde vorm met ‘Superhits fur Hessen’ in augustus 2006. Sky Radio Groep is sinds dit jaar voor 85 % in handen van Telegraaf Media Groep NV. Regiocast is voor 16,04 % in handen van Kom PSR, voor 10,0987 % van de Schleswig-Holsteinische Zeitungsverlag, voor 9,97 % in handen van Bo-Beteiligungsgeselschaft, voor 7,887 % in handen van Kolner Zeitung, voor 7,887 % van Lubeckner Zeitung en voor 7,4 % van Axel Springer Verlag AG. Regiocast heeft deelnemingen in radiostations als Delta Radio, NRJ Bremen, R.SA, Oldie95 Hamburg, Radio Nora, RS2 en andere commercieel regionale Duitse zenders. “Binnen de groep twee grote stations en een aantal kleinere bij. Vaststellen dat Sky Radio Hessen solitair opereert, dat maakt dat besloten is een stuk te verkopen. Als dit de grote winstmaker was binnen Sky Radio Groep, denk ik niet dat dit was gebeurd,” aldus Hans Elekan woordvoerder Telegraaf Media Groep NV. Elekan sluit niet uit dat op lange termijn het station geheel zal worden vervreemd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *