Canal Digitaal Satelliet: Morgen lancering 23,5 Oost aanbod, inclusief Discovery Travel & Living en Playboy TV?!

Canal Digitaal Satelliet lanceert morgen tijdens een bijeenkomst van satelliethandelaren het nieuwe betaalpakket op de satellietpositie 23,5 graden Oost, dat ook grotendeels voor abonnees op TV Vlaanderen beschikbaar zal komen. Eerder werd al bekend dat de publieke landelijke themakanalen HollandDoc (VPRO), /Geschiedenis (VPRO), Humor TV (VARA), Consumenten TV (VARA) en een Nederland 4-carousselkanaal (beste van de overige 13 themakanalen) tesamen met Discovery Science en Nat Geo Wild onderdeel van het pakket zullen worden. Discovery Networks meldde DutchMedia vrijdag jl. dat ook Discovery Travel & Living onderdeel zal uitmaken van het nieuwe pakket. De Britse versie van de softerotische zender Playboy TV- dat uitzendt van 21 tot 06:30 uur, zal ook onderdeel worden van het pakket, zo hebben satelliet-DX’ers inmiddels ontdekt. Wat de ‘tiende’ zender in het pakket zal worden is nog onduidelijk, al is het wel duidelijk dat de Rotterdamse zender RNN7 per 1 januari aankomende op satelliet exclusief op deze positie (gecodeerd) zal uitzenden. De satellietfrequentie voor de nieuwe zenders op de Astra 23,5 Oost positie is 11739 GHz V (Symb.Rate 27500 FEC 3/4).

Het Astra 23,5 Oost pakket zal in eerste instantie kosteloos worden aangeboden tot einde van dit jaar. De verwachting is – op basis van hetgeen de Raad van Bestuur van de NOS meldt – dat het daarna circa vijf euro per maand zal kosten.

Hustler TV

Morgen (29 oktober) is ook de verwachting dat de voor oktober verwachtte komst van de harde’ erotische zender Hustler TV op de Astra1 (12304 GHz H Symb.Rate 27500 FEC 3/4) bij Canal Digitaal Satelliet realiteit zal worden. Hustler TV moet als onderdeel van het entertainmentpakket een aanvulling vormen op Private Spice en Dorcel TV.

UPDATE: (maandag 29 oktober)
Canal Digitaal Satelliet heeft tijdens de dealerdag bekend gemaakt dat het aanbod op 23,5 Oost vooralsnog uit 7 zenders bestaat: de eerder aangekondigde 5 publieke themazenders alsmede Nat Geo Wild en Discovery Science. De komst van verdere zenders (Discovery Travel & Living alsmede Playboy TV) zal per 1 december plaatsvinden. Volgens de satellietaanbieder is voor een spreiding gekozen opdat promotioneel en commercieel het aanbod steeds aantrekkelijker wordt. De prijs van 5 euro per maand zal per begin 2008 gelden, waarbij abonnees op het 23,5 Oost aanbod de eerste twee maanden van 2008 ‘cadeau’ krijgen. Tot het einde van het jaar is het aanbod zonder meerprijs voor betsaande abonnees van Canal Digitaal Satelliet te ontvangen. Abonnees op het entertainment- en Toppakket kunnen de nieuw op de Astra 23,5 Oost-positie uitgezonden zenders zonder meerkosten zien. Zoals aangekondigd is Hustler TV per vandaag ook te zien. In het eerste kwartaal van 2008 hoopt het satellietbedrijf met een HDTV-aanbod te komen op de Astra 23,5 Oost positie.

6 thoughts on “Canal Digitaal Satelliet: Morgen lancering 23,5 Oost aanbod, inclusief Discovery Travel & Living en Playboy TV?!”

 1. Het worden 11 zenders op 1 transponder. Canal Digitaal doet zijn reputatie weer eer aan. Een propfeest van het hoogste niveau.

 2. Wat een aanbod in (soft) erotiek!
  Zijn er daarvoor geen andere zenders,
  zoals 13th Street, Sci-Fi, FX of TV Land?
  Daarvoor ben ik graag bereid om te betalen.
  Ben wel blij dat meer Discovery versies eindelijk beschikbaar komen!

 3. Nog meer om geld aan uit te geven.. maar toch niet voor publieke zenders.
  Ik heb net mijn Film1 abo opgezegd, steeds meer oude films, het geld allemaal niet waard.
  Er zijn nog genoeg FTA zenders, ik stop met al die onzin

 4. Alles op een transponder???
  Daar gaat het beeld!!!
  Wat was ook weer de boodschap van CDS? Het beste beeld. lol.
  Kees en Co leren het nooit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *