NOS Journaal24 ook analoog via de kabel bij CAIW

NOS Journaal24 zal vanaf begin januari ook analoog via de kabel bij CAIW worden gedistribueerd. Het is voor het eerst dat een themakanaal van de publieke landelijke omroep ook definitief in analoge vorm zal worden gedistribueerd. CAIW en de NOS hebben hierover overeenstemming bereikt. Eerder was een door de programmaraad Haarlem gewenste analoge uitzending van het publieke landelijke VPRO-themakanaal 3voor12 Central niet mogelijk gebleken nadat de landelijke publieke omroep aangaf dit kanaal niet voor analoge distributie beschikbaar te stellen.

CAIW zal NOS Journaal24 doorgeven door de homeshopzender LiveShop te schrappen uit haar analoge aanbod. Ook verwacht CAIW in haar digitale aanbod o.a. de Franstalig Belgische zender RTBF La Deux, de Chinese-Engelstalige zender CCTV9, de nieuwe softpopmuziekzender Lite TV, de homo-zender Out TV, de ARabische zender MBC, alsmede een Chinees zenderpakket te lanceren. Nieuw zijn verder o.a. VRT Donna, Deutsche Welle, NDR Kultur en FIP. CAIW is de kabelaar voor o.a. de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Doorn, Schiedam.
CAIW heeft een deel van haar analoge aanbod gedigitaliseerd en biedt een uitgebreid digitaal standaardaanbod en 24 analoge tv-zenders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *