LiveShop stopt analoge kabeldistributie?

LiveShop stopt waarschijnlijk binnenkort met analoge kabeldistributie. De homeshopzender van Liberty Global’s Chello Media Benelux startte op 10 oktober 2006 met haar uitzendingen. Het kanaal zendt thans uit via meer dan 4,2 miljoen analoge kabelhuishoudens alsmede dagelijkse uitzendingen via RTL 8 (bij TeleShop8) van 10 tot 17 uur. Onlangs meldde Liberty Global in haar kwartaalrapportage dat de homeshopzender tekort schoot in het genereren van verwachtte omzetten. Het kanaal presenteerde zichzelf een jaar geleden als unieke verkoopzender met veilingen middels het ‘verkoop bij afslag’ systeem.

De eigenaar van het kanaal maakte bekend te ‘onderzoeken’ of de focus van de zender verlegt kan worden naar digitale televisie en internet. De kosten van de analoge (kabel)distributie zijn hier volgens het tv-station ‘relatief duur en ineffectief’, waarbij het kanaal opmerkt ‘nog niet voorgeprogrammeerd’ te zijn bij veel huishoudens. Begin oktober nam LiveShop in een groot deel van het Casema-gebied de analoge kabelplek in van BBC World. Eerder gebeurde dit in Amsterdam bij UPC op de plek van ARTE. Woordvoerder Bert Holtkamp geeft desgevraagd aan dat het bedrijf met alle betrokken partijen ‘in gesprek’ te gaan. Wat dit betekent voor de analoge zenderplek in 4,2 miljoen huishoudens is onduidelijk. Ook is onduidelijk wat dit betekent voor de uitzendingen via RTL 8 (Teleshop8). CAIW kondigde als eerste aan per 1 januari aankomende het kanaal te digitaliseren en de analoge zenderplek te gebruiken voor NOS Journaal24. Woordvoerders van Casema, @Home en UPC konden desgevraagd geen reactie geven op wat voor consequenties dit heeft voor de kabelkijkers. Contractueel heeft de zender naar verluid een opzegtermijn van drie maanden. Voordat LiveShop begon met uitzenden was op dat kanaal 24 uur per dag TelSell te zien, die van middernacht tot 10 uur op het kanaal van LiveShop uitzendt.

Het Gesprek en LiveShop?

LiveShop heeft tot 15 december een overeenkomst met de interviewzender Het Gesprek opdat deze van 19 tot middernacht analoog wordt uitgezonden via de kabel. Noch, LiveShop, noch Het Gesprek willen reageren op de vraag hoe dit na 15 december verder zal gaan en of de overeenkomst wordt verlengd, . anders dan dat hier spoedig meer over bekend zal worden gemaakt. Zonder analoge kabeldistributie heeft Het Gesprek op een aantal kleinere kabelnetten na, alleen digitale distributie via kabel (o.a. @Home, UPC, CAIW) en satelliet.

3 thoughts on “LiveShop stopt analoge kabeldistributie?”

  1. Het Gesprek dat is toch zo’n saaie zender.
    Moet gelijk stoppen, want er kijken weinig mensen naar.

    Bij CanalDigitaal deelt de zender Het Gesprek haar zender met Tele2 Eredivisiekanaal.

  2. ze moeten liveshop enpaar themekanalen van publiek weg ermee goededoelentv en fasahion tv van kabel gooien plus gespreek wie kijkt nou naar stelje wat heel tijd zit te lulen. groeten dj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *