Nieuwe merknaam Casema, Multikabel & @Home (Zesko Holding) wordt Ziggo

De nieuwe merknaam van Zesko Holding voor Casema, Multikabel en @Home zal per medio mei Ziggo worden. Dit heeft DutchMedia op basis van zeer goed ingevoerde en betrouwbare bronnen vernomen. De nieuwe merknaam zal vanavond officieel bekend worden gemaakt tijdens een groot personeelsfeest in Utrecht. In het noordelijk deel van deze gemeente (Atoomweg 100) zal op een industrieterrein vanaf deze zomer de ‘centrale’ vestiging worden geopend. Onduidelijk is of de holdingnaam Zesko Holding zal blijven bestaan. Deze naam werd in het leven geroepen als BV-naam voor de holding waarWarburg Pincus en Cinven de exploitanten Multikabel, Casema en @Home in hebben ondergebracht. De kabelaar is de grootste van Nederland met 3,4 miljoen kabelabonnees.

Het logo van Ziggo is als volgt (in zwart/wit) ontvangen bij het Benelux Merkenbureau:

47 thoughts on “Nieuwe merknaam Casema, Multikabel & @Home (Zesko Holding) wordt Ziggo”

 1. dat is wennen. mijn eerste indruk op de naam is negatief.
  Het komt heel erg speelgoed over. Zesko komt nog degelijker over. Kan haast niet geloven dat Ziggo echt de nieuwe naam wordt.

 2. Kennelijk is Ziggo al in gebruik voor een detailhandelswinkel in dames- en herenbovenkleding (algemeen assortiment).

 3. Zou wel grappig zijn als ze expres een vals bericht hebben laten uitlekken. Echter ik vind het wel wat raar dat ik strax de telefoon moet opnemen, goedemiddag Ziggo met …

 4. ZIGGO is een hele originele naam voor de grootste kabelmaatschappij van Nederland. Hulde voor deze naamgeving.

 5. Sinds wanneer is UPC een concurrent van Ziggo? Je kan in UPC gebied niet kiezen voor Ziggo en omgekeerd gaat dat ook niet.

 6. I was there. Het was een geweldig feest.
  Allemaal leuke en lekkere collega’s gezien.

  ZIGGO Here we come, a-whoe-hoe ….

 7. Helaas. Deze naam slaat naar mijn mening nergens op. Het is geen “sterke” naam zoals bijvoorbeeld Multikabel. Typisch zo’n “moderne, trendy merknaam” zoals je tegenwoordig veel tegenkomt. Het betekent niks.
  Bij een sterke naam weet je meteen waarmee je te doen hebt, dat is hier beslist niet zo.
  Een of ander hip bureau zal hier erg veel geld aan verdiend hebben! Ik vind het een on-omkeerbare misser. Zonde!

 8. Casema komt ook niet zo lekker de mond uit (welk helder licht heeft dat ooit verzonnen kun je dan zeggen) maar weet je , je bent eraan gewend en dat gebeurt ook met ZIGGO over enkele weken hoor je er niemand meer over.
  Nieuwe naam , nieuwe start , alles zal wel duurder worden en voor de rest ben ik benieuwd naar PPV en andere leuke dingen die snel komen gaan

 9. Wat een spektakulaire avond was dat gisteren zeg in de Fabrique in Utrecht!! ZIGGO…….tis ff wennen, maar ik denk dat het uiteindelijk een sterke merknaam zal zijn. Verder denk ik dat de heren echt wel tot in puntjes hebben uitgezocht of deze merknaam in de markt gezet mag en kan worden.

 10. Ik was zelf ook op het feest en de presentatie was echt onwijs leuk en mooi gedaan maar die naam…nee zou niet mijn keuze zijn.
  Hoe meer we gedronken hadden hoe meer de naam vervormde naar “sicko” ! 🙂

 11. Er is maar een winnaar: het reclamebureau dat er in geslaagd is om deze naam te verkopen…

  En wie verliest? De consument die betaald voor de ongetwijfeld dure campagne die dit gaat ondersteunen…

 12. En wat dacht je hier van: de naam ziggo lijkt in het engels erg op:

  Sicko

  (= iemand met een zieke geest (straattaal))

 13. Ooit had ik Wanadoo voor dat XS4All het overnam waarna het Orange ging heten. Ik snap er geen xxx meer van. In plaats van te bellen stop ik wel met betalen dan gaan ze mij wel bellen. Wie het weet mag het zeggen.

 14. Ik hoorde in Utrecht ook nog het ‘missionstatement’ van Ziggo. Ook al eentje waar wekenlang over vergaderd is: “Plug and enjoy!” Klinkt sowieso al als een goedkope pay-off van een slechte reclamespot, en als missionstatement is het echt totale flauwekul.

 15. David, sinds wanneer maak jij op je weblog reclame voor een wasmiddel ?
  Daar zou die naam heel goed bij passen. 😉

 16. Nee, dat zijn rookworsten.
  Maar in dit geval was ik wel doorrookt, en voelde me een rookworst. Thuisgekomen meteen de stinkende kleren in de was en onder de douche. Krankzinnig dat op zo’n evenement gerookt mag worden, er komen toch heel veel niet-rokers die nu ongevraagd moeten meeroken. Als ik het geweten had was ik er om die reden NIET heengegaan, en ik vind dat het zeker van tevoren gemeld had moeten worden. Zeker in deze tijd kan dat absoluut niet en ik vind het een groot minpunt voor De Fabrique EN voor de organisatie.

 17. Wel opzienbarend dat het Ziggo word.

  Ik weet nog niet of het in mijn voordeel of nadeel zal gaan werken….

  (www.zicho.nl)

 18. natuurlijk nadeel, we moeten vooruit betalen, want de direckteur krijgt ja een paar miljoen voor het samengaan. het is maar afwachten geblazen..

 19. Zeer slecht deze naamswijziging.
  Belachelijke naam. Jammer dat z’n hoog opgeleide mensen met een dergelijke naam komen @home komt veel beter over is ook een mooie zinspeling.

 20. ha, ha, lijkt op een hondennaam, ziggo kom, ziggo af, ziggo lig, als ik de reacties bekijk vinden alleen de mensen die bij “het feest” waren, het een leuke naam, ja die moeten wel.

 21. ziggo . is dat een afgeleide van suffo of zo ik vind het echt overkomen als een een of ander speeltje voor een hond

 22. Fuck Off, Moet je een maand dubbel betalen. Klotesmoes van dat de andere kabelaars dat ook hebben. @home? wordt a.s.a.p. telefoonmodem bestellen. De kabeltele vies is sie, pleur ik ook weg, avond aan avond de nederlandse bagger met hoofdletters door de plee!!!

 23. ja wat moet ik zeggen , de naam is even wennen, maar na een maand weet je niet beter, als alles maar goed geregeld wordt, en niet duurder wordt en daar ben ik bang voor, maar ja je kan zo op zeggen, er zijn meer die alles geven en goed koper.

 24. 19 mei2008

  Het begint al slecht!!!
  Wel vast een maand vooruit betalen,maar geen e-mail mogelijk!!
  Melding: producten zijn nog niet omgezet,kan 2 maanden duren !

  SHIT!!!!!!!!!!

 25. Dus je hebt een naam die iedereen snapt, waar iedereen een warm (thuis) gevoel van krijgt, die goed bekt bij je mailadres en dan ga je dat veranderen in ziggo?? Ik snap er niks van.

 26. wat is mis met Ziggo?
  klinkt goed, mensen moeten niet zo zeiken.
  als mensen mij bellen, en ze beginnen over de wachttijd of het wachtmuziekje help ik ze dus niet.
  hallo, die mensen bellen toch zelf?
  als ze niet willen wachten moeten ze niet bellen:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *