Mediaset, Cyrte Fund II en Goldman Sachs: discussies over top Endemol?

Mediaset, Goldman Sachs en Cyrte Fund II (het fonds waar John de Mol in participeert) discusseren over de opvolging van Aat Schouwenaar. De Italiaanse krant Corriere della Sera meldt dat de ‘natuurlijke’ nummer twee, de Italiaan Marco Bassetti zich zou hebben teruggetrokken met als reden dat het perspectief om nog vijf jaar in Nederland te wonen, maar bovenal vooral veel te moeten vliegen, tot zijn heroverweging zou hebben geleid en daarover de aandeelhouder zou hebben geinformeerd. Bassetti die oprichter/directeur was van Endemol Italia, is sinds oktober vorig jaar operationeel directeur van Endemol (COO).

De woordvoerder van John de Mol alsmede Mediaset hebben DutchMedia geen commentaar willen geven op de situatie. Schouwenaar heeft bij zijn aanstelling na de overname van Endemol door het consortium, altijd gesteld dit slechts voor één jaar te doen. Volgens Corriere della Sera zou John de Mol de algemeen directeur van Talpa Media Holding NV naar voren hebben geschoven, Ronald Goes. Goldman Sachs zou de voorkeur hebben voor Tony Cohen, die thans de leiding heeft over Fremantlemedia, het productiebedrijf van RTL Group SA. Anderzijds worden ook Italianen genoemd van de zijde van Mediaset, waaronder Paolo Dal Pino (tot 1 juli jl. de hoogste man van het Italiaanse mobiele telefoniebedrijf Wind) en Riccardo Ruggiero. Laatstgenoemde was tot december jl. de hoogste man bij Telecom Italia en wordt gezien als vertrouweling van Silvio en zoon Piersilvio Berlusconi (diens vader was minister van buitenlandse zaken in de regering Berlusconi, terwijl Riccardo Dal Pino zijn carriere begon bij de holding van Silvio Berlusconi, Fininvest).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *