LiveShop gooit handdoek in de ring; kabelaars beraden zich over invulling kabelcapaciteit

De homeshopzender LiveShop is per direct gestopt met haar uitzendingen. De onderneming die voor 90 % in handen is van Liberty Global’s ChelloMedia werd op 9 januari jl. failliet verklaard. Het uitgesproken faillissement is op 13 februari nietig verklaard door het Hof in Leeuwarden, waarmee is komen vast te staan dat het faillissement dat door de failliete partner TelSell was aangespannen (die 10 % van de zender in handen heeft) onterecht was uitgesproken. Liberty Global verklaart in een persbericht dat “de nasleep en het effect van de rechtszaak heeft de ontwikkelingen echter in een stroomversnelling gebracht en te grote schade voor de lopende activiteiten opgeleverd.” Een woordvoerder zegt desgevraagd hier om ‘juridische’ redenen geen nadere toelichting over te kunnen geven anders dan dat het bedrijfseconomisch onvoldoende verantwoord was de uitzendingen en activtieiten te laten voortbestaan. De zender meldde eind november (voor de faillissementskwestie) nog dat ze zich zou focussen op digitale televisie en internet.

UPC en Zesko Holding (Multikabel, Casema en @Home) verklaren desgevraagd na te denken over invulling van de zender, maar vooralsnog een testbeeld te blijven uitzenden. LiveShop kent nagenoeg landelijke dekking, al verloor het begin dit jaar dekking in Amsterdam en Rotterdam (ten gunste van EuroNews/Het Gesprek). Gradus Vos van Zesko Holding zegt dat het uitgangspunt nog steeds de bedoeling is het analoge kanaal waar LiveShop op uitzendt, voor het einde van het jaar uit te schakelen. Op RTL 8 waar LiveShop dagelijks van 10 tot 17 uur op uitzond, wordt de zendtijd voortaan ingeruimd voor het failliete TelSell, volgens de programmagids van RTL Nederland.

One thought on “LiveShop gooit handdoek in de ring; kabelaars beraden zich over invulling kabelcapaciteit”

  1. Gradus Vos…. Toine Vos ah ja en zijn broer heeft verstand van verzekeren. Schoenmaker blijf bij je leest!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *