MTV Networks: samenwerking met Endemol voor 24 uur Comedy Central

MTV Networks BV is bezig een samenwerking met de produktiemaatschappij Endemol op te zetten. Doel is daarbij om te komen tot een 24 uurs versie van de zender Comedy Central. Dit heeft DutchMedia vernomen van welingelichte kringen. De zender zal daarbij digitaal 24 uur per dag te zien zijn, naast de analoge uitzending van de zender die nu van 20 tot 05 uur haar analoge capaciteit deelt met de MTV-jeugdzender Nickelodeon.

MTV Networks BV wil geen commentaar geven over een mogelijke samenwerking. Een zelfde geluid is te horen bij Endemol. Beide bedrijven hebben tot nu toe niet of nauwelijks met elkaar samengewerkt. Waar MTV Networks BV onderdeel is van het Amerikaanse Viacom en vooral zelf op haar zenders op lokaal niveau produceert, muziek uitzendt alsmede producties van vooral de Amerikaanse zusterbedrijven, is Endemol vooral met general entertainmentzenders actief en inmiddels in handen gekomen van het Italiaanse Mediaset en de investeringsfondsen van resp. John de Mol (Cyrte Fund II) en Goldman Sachs.

De rol van Endemol bij het 24 uur laten zijn van Comedy Central zou onder andere bestaan uit het leveren van comedy-content uit de bibliotheek van Endemol. Endemol bezit een flink aantal rechten op de uitzending van produkties die ze in de loop der jaren voor vele Nederlandse publieke en commerciĆ«le zenders heeft gemaakt. In 2004 was RTL Nederland nog in gesprek met Endemol over de start van een digitaal ‘gouwe-ouwe’ themakanaal, maar deze gesprekken hebben door het niet doorzetten van digitale plannen van RTL nooit tot een concreet resultaat geleid. De joint venture Xie Entertainment van KPN en Endemol die korte tijd in 2007 een aantal themakanalen onder de naam Planet Prime exploiteerde, was niet succesvol, waardoor deze in december jl. daarmee stopte.

De intentie is om de samenwerking tussen Endemol en MTV Networks BV in de tweede helft van dit jaar gestalte te geven opdat Comedy Central dan digitaal 24 uur per dag kan uitzenden. Voor zover woordvoerders van kabelexploitanten bekend is, zijn nog geen distributie-overeenkomsten hiertoe met tv-distribiteurs gesloten ten behoeve van de 24 uurs versie van Comedy Central.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *