Podium TV: start uitgesteld tot januari 2009

De start van Podium TV, het initiatief om met een Nederlands kanaal met klassieke muziek, jazz, dans en opera te komen, is uitgesteld tot 1 januari 2009. Het was eerder de bedoeling om op 1 juli aankomende te starten. De zender zoekt kabeldistributie in het analoge basispakket en is daartoe de afgelopen periode een ronde langs de Nederlande programmaraden gaan maken.

Reden van het uitstel is volgens initiatiefnemer Steven de Winter dat de zender meer tijd nodig heeft om een organisatie op te bouwen die de kwaliteit voor de zender kan waarborgen en wil voorkomen dat daarover twijfel ontstaat. De zender verklaart er in januari er ‘ook echt’ te zullen zijn. Podium TV wil het uitstel ook gebruiken om meer ondersteuners middels de uitgifte van certificaten van aandelen te winnen voor de zender en zal daartoe een campagne beginnen. Negen programmaraden hebben Podium TV in het basispakket geadviseerd; de APR Amsterdam e.o. had Podium TV in kanaaldeling met ARTE geadviseerd. ARTE zal door het uitstel in Amsterdam waarschijnlijk 24 uur per dag te zien zijn per 1 juli aankomende. Drie programmaraden hebben Podium TV in het aanvullend pakket geadviseerd en elf programmaraden hebben de zender niet geadviseerd. Aangezien sommige adviezen in januari van kracht worden veranderd hier niets. De programmaraden waarvan de adviezen eerder ingaan, zijn door de zender op de hoogte gesteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *