Canal Digitaal Satelliet: Nederland 1 in HD met EK Voetbal en Olympische Spelen

Canal Digitaal Satelliet zal Nederland 1 in Hoge Definitie-kwaliteit uitzenden bij het Europese Kampioenschappen Voetbal en de Olympische Spelen. Ook kabelbedrijven als Zesko Holding en UPC Nederland zullen de sportevenementen naar verwachting in HD uitzenden. Het satellietbedrijf zal de HD-uitzending van Nederland 1 naar verwachting doen voor alle houders van een smartcard van Canal Digitaal Satelliet op de Astra 23,5 Oost positie waar het bedrijf een start heeft gemaakt met een HD-pakket. DutchMedia heeft deze informatie vernomen uit welingelichte kringen, waarbij het een kwestie van tijd is voordat een officieel contract getekend zal zijn tussen de landelijke publieke omroep en Canal Digitaal Satelliet. De technische kosten van de uitzending op satelliet zijn naar verwachting voor rekening van Canal Digitaal Satelliet. Alle betrokken woordvoerders wilden over de kwestie geen commentaar geven, aangezien de verwachting is dat op 21 april er tijdens een zogeheten ‘dealer event’ van SES Astra een aankondiging hiertoe gedaan zal worden. Eerder maakte Zesko Holding bekend Nederland 1, 2 en 3 via HD uit te zenden per 2009 en daartoe garante te staan voor HD-investeringen ter waarde van 2 miljoen euro.

10 thoughts on “Canal Digitaal Satelliet: Nederland 1 in HD met EK Voetbal en Olympische Spelen”

 1. De kosten zijn voor Canal Digitaal?
  Wat zwak van de publieke omroep zeg.
  Nu worden vast en zeker de transponderkosten weer verhaald op de abonnees van Canal Digitaal.

 2. Sorry hoor David, maar ik krijg hier gewoon de kots van.
  De kosten zijn voor Canal Digitaal. Puur ^%$#($($(
  De kosten zijn gewoon voor de kijker!
  Ik laat HD lekker aan me voorbij gaan.
  Canal Digitaal mag het gaan verprutsen, ik wacht wel op UD TV. Misschien is dan een andere/betere partij aan de macht.

 3. Ik denk als de kabelkijkers het gratis bij hun abonnement krijgen en de Canal Digitaal kijkers er extra voor in de buidel moeten tasten, dat Canal Digitaal het wel kan schudden. Ze moeten juist concurrend zijn met de kabel. Nu worden ze alleen maar duurder en duurder.

 4. Bij de kabelmaatschappij gratis? Je bedoelt zonder EXTRA kosten.

  Gelukkig maak ik bij CanalDigitaal zelf wel uit waar ik voor betaal…

 5. Helaas is er via satelliet geen concurrentie, die bij de kabel wel aanwezig is.
  Voor een kwaliteits ontvanger betaal je een goede prijs.
  Sommige kabelboeren bieden hem zelfs gratis aan voor een bepaald contract.
  Hoezo subsidie.
  Volgens CDS (en Omroep Gelderland) was de 3 aanpassing in de meeste gevallen een eenvoudige opgave.
  Buiten de hoge instapkosten van CDS denk ik dat CDS de boot gemist heeft door op 3 te gaan zitten.
  De meeste schotels staan echter al jaren vast(geroest) op 1.
  Als de HD TV van start (zou) gaan, geloof ik dat vele mensen en geen geschikte TV en geen 3 hebben.
  Iedereen een goede ontvangst gewenst!

 6. Ik heb UPC gebeld met de vraag of, als ik digitale TV aanschaf, ik om het EK in HD te ontvangen ook meteen het HDTV abonnement moet afsluiten. Dat is duurder dan reguliere digitale televisie, en er is nog amper aanbod voor (alleen National Geographic en Discovery zenden in HD uit: http://www.upc.nl/televisie/zenderaanbod/zenders_1 )

  Het antwoord van de helpdesk was dat voor EK geen HDTV-abo nodig was. Dat leek mij vreemd, want het HD-kastje maakt volgens mij de hogere kwaliteit mogelijk (Vgl. “Kan ik met een ‘standaard’ mediabox een HD-zender bekijken? Het is niet mogelijk om me een ‘standaard’ mediabox of met de UPC MediaBox – DVR een HD-zender te selecteren of te bekijken.”). Op mijn vraag of er kwalitatief geen verschil is tussen de EK-doorgifte via gewone Mediabox en HD-box, antwoordde de medewerkster echter dat dit niets uitmaakt. Ik denk dat ze een foutje maakt….?

 7. CDS is bezig “zieltjes” te winnen.
  Vorige week werden de buren telefonisch benaderd om te starten op 3.
  Deze mensen ontvangen alleen 1. Het team praatte als Brugman om deze mensen ( 70 en 73) te overtuigen een investering te doen voor een nieuwe schotel en DUO lnb.
  Herhaaldelijk werd verteld geen belangstelling te hebben. Men bleef doorzagen.

 8. hoi ik hoor dat net 5 misschien in hd comt by de mate naaier en dan zullen de nl 1 2 3 zenders wel volgen anders kyk ik de olypise spelen gewoon op engeland en duits land eneem in de toekomst dgiantene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *