Slam! FM met Slam! TV op de kabel

Slam! FM, het radiostation van Lex Harding, Marcel Dijkhuizen en Ruud Hendriks, start uiterlijk eind deze maand met haar tv-station Slam! TV op de digitale kabel. Vooralsnog alleen via het digitale standaardpakket van CAIW en Kadaka/Lijbrandt Telecom, maar het tv-station hoopt binnenkort ook met andere exploitanten tot overeenstemming te komen. Slam! TV werkt vooral als een digitale ‘box’ waarbij op aanvraag de meest populaire clips worden getoond. Het format van de tv-zender is ‘heel veel hits’ met dance elementen. De zender is sinds 1 februari 2007 op internet actief, maar zoekt verbreding door als ‘echte’ digitale tv-zender via digitale standaardpakketten distributie te zoeken. Ter lancering organiseert Slam! TV in het kabelgebied waar ze
te zien zal zijn (Naaldwijk) in augustus een lanceringsparty.

Jacqueline Bierhorst, directeur van Slam! FM en Slam! TV beklaagde zich de afgelopen periode erover geen toegang te krijgen tot de digitale pakketten van de grote kabelaars UPC en Ziggo. Slam! TV zoekt primair kabeldistributie, maar kijkt ook naar andere distributievormen, maar heeft daar nog geen concrete overeenkomsten mee. Volgens Bierhorst ontbreekt het bij de kabelaars aan heldere transparante toegangsprocedures tot de digitale pakketten. Slam! TV is volgens de directeur per maand goed voor 400.000 unieke bezoeken/kijkers. Bierhorstoppert het idee dat het ‘zomaar’ zou kunnen dat bij het uitblijven van kabeldistributie voor de nieuwe televisiezender, ze luisteraars van Slam! FM kan oproepen om de kabelaars te gaan bellen bij wijze van
actie.

Een zegsman van UPC zegt in reactie hierop “laten we niet op zaken vooruitlopen. Ik doe een beroep op mevrouw Bierhorst en de luisteraars van Slam! FM om terughoudend te zijn met het bellen van onze helpdesk. Via de helpdesk willen we onze klanten met dringende vragen zo snel en zo goed mogelijk van dienst zijn. Niemand heeft baat bij langere wachttijden dan strikt noodzakelijk. Wij zijn in gesprek met Slam! FM, dus de wensen – en die van de luisteraars – zijn bekend,” aldus de woordvoerder. UPC voegde eind mei Xite toe, een soortgelijke zender als Slam! TV die ook via het KPN DVB-H aanbod te zien is (Xite is van Derk Nijssen met ondersteuning van UBF/Rebel en Henq).

2 thoughts on “Slam! FM met Slam! TV op de kabel”

  1. NU er al 5 zenders verdwijen gaan per 2feb 2009 en er maar 1 terug komt car channel vindt ik nu ook tijd worden voor slamtv en slamradio als aan vulling muziek aanbod
    MTv TMF Vh hopelijk kan dat als nog door gezonden worden door UPC regio Eindhoven/Helmond
    een vriendelijk verzoek dus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *